Streppel en SC Heerenveen gaan uit elkaar

Reacties

SC Heerenveen en Jurgen Streppel gaan na dit seizoen uit elkaar. Het aflopende contract van de 48-jarige trainer wordt niet verlengd. 

Streppel en SC Heerenveen gaan uit elkaar

'Er is de afgelopen weken uitvoerig gesproken tussen alle partijen', zegt algemeen directeur Luuc Eisenga op de clubwebsite. 'We hebben na onderling overleg samen besloten om het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen. We zijn Jurgen zeer dankbaar voor zijn inzet bij Heerenveen. Alle partijen zullen tot het einde van de competitie alles op alles zetten om het seizoen samen goed af te sluiten en de beoogde doelstelling, het bereiken van de play-offs om Europees voetbal, te behalen.'

Na vijf jaar bij Willem II ging Streppel in 2016 aan de slag bij SC Heerenveen. Zijn verblijf in Friesland was geen onverdeeld succes. Na een goede start dit seizoen is de klad gekomen in de prestaties van SC Heerenveen, dat desondanks nog kans maakt op een plaats in de play-offs om een Europees ticket.

Vorig seizoen eindigde Heerenveen als negende in de Eredivisie, waarmee het zich plaatste voor de play-offs. In de eerste ronde van de nacompetitie was FC Utrecht te sterk voor de Friese formatie, die daarmee naast een Europees ticket greep.

Technisch manager Gerry Hamstra verlengt zijn verbintenis tot medio 2020. 'De visie en opvatting van Gerry en Heerenveen vallen samen', legt Eisenga uit. 'Ons dna bestaat uit het opleiden van spelers. We willen met het team aanvallend en attractief voetbal spelen. Onze supporters en sponsoren verdienen gewoon een mooie pot voetbal. We bouwen de komende jaren aan een prestatie gedreven topsportcultuur, waarin nog meer ruimte moet zijn voor innovatie en het creëren van een modern topsportklimaat, met de daarbij behorende faciliteiten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.