Streep door oefenduel Gent-Ajax: 'Risico is te groot'

Reacties

AA Gent en Ajax hadden elkaar op 9 juli willen treffen voor een vriendschappelijke wedstrijd, maar dat gaat niet door. Burgemeester Mathias De Clercq heeft uit veiligheidsoverwegingen een streep gezet door het oefenduel.

Streep door oefenduel Gent-Ajax: 'Risico is te groot'
© Pro Shots

De Clercq was bang voor een confrontatie tussen supporters van Gent en Ajax. 'Op basis van een uitgebreide risico-analyse van de veiligheidsdiensten hebben we besloten de wedstrijd te verbieden', zegt de burgemeester tegen Het Laatste Nieuws.

Confrontatie
'De risico's waren te groot', vervolgde De Clercq. 'De kans dat de harde kern van Ajax hier de confrontatie zou opzoeken met Gentse en andere voetbalsupporters was reëel.' Bij oefenduels is er geen ruimte voor steun van de politie in België.

Bij de club keek men uit naar de 'galamatch' tegen Ajax, maar volgens woordvoerder Tom Vandenbulcke is er ook begrip. 'Aan een wedstrijd tegen Ajax zijn risico’s verbonden, zelfs als we die zonder supporters van Ajax zouden spelen. Zelfs de Amsterdamse politie liet ons weten dat dan nog steeds de kans bestaat dat die harde kern alsnog afreist naar Gent.'

Gent oefent nu op 9 juli tegen FC Midtjylland, de nummer twee van Denemarken. 'Dat klinkt veel minder sexy en groots dan Ajax, maar sportief gezien is het ook wel een zeer te respecteren tegenstander', zei Vandenbulcke. 'Maar deze ploeg heeft niet de naam en de geweldige geschiedenis die Ajax heeft, en die we onze supporters graag hadden aangeboden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.