Streep door Göteborg-AIK vanwege matchfixing

Reacties

De competitiewedstrijd in Zweden tussen IFK Göteborg en AIK die donderdagavond zou worden gespeeld is uitgesteld vanwege een poging tot matchfixing.

Streep door Göteborg-AIK vanwege matchfixing

'Dit is een aanval op het Zweedse voetbal. We kunnen dit niet accepteren', meldt secretaris-generaal Hakan Sjöstrand van de Zweedse voetbalbond. 'Het uitgangspunt voor wedstrijden is dat ze eerlijk verlopen. Daarom moeten we krachtig optreden.'

Volgens de Zweedse voetbalbond werd een speler van AIK dinsdag benaderd door een fixer. In ruil voor een grote som geld werd de speler - in dreigende bewoordingen - verzocht niet optimaal te presteren tegen IFK Göteborg. De Zweedse voetbalbond werd woensdag hierover op de hoogte gebracht en besloot toen in overleg te treden met de politie en de betreffende clubs.

Bij AIK maakt SC Heerenveen-huurling Simon Thern deel uit van de selectie, die verder onder anderen bestaat uit Denni Avdic (voormalig speler van PEC Zwolle, AZ en Heracles Almelo) en Amin Affane (in 2012/13 op huurbasis actief voor Roda JC Kerkrade).

De aftrap van IFK Göteborg-AIK zou donderdag om 19.00 uur zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.