'Strano' of 'bastardo'? Ruis op de lijn leidde mogelijk tot rood Zlatan

Reacties

Waarom werd Zlatan Ibrahimovic zaterdagavond van het veld gestuurd tijdens de competitiewedstrijd tussen Parma en AC Milan? Het is de vraag die Italiaanse media bezighouden en die alleen kan worden beantwoord door de hoofdrolspelers zelf: de 39-jarige Zweed en scheidsrechter Fabio Maresca.

'Strano' of 'bastardo'? Ruis op de lijn leidde mogelijk tot rood Zlatan
© Pro Shots
Parma
Parma
1 - 3
AC Milan
AC Milan

Feit is dat Ibrahimovic iets heeft gezegd richting de arbiter om zijn onvrede te delen over een charge van Juraj Kucka, die Maresca onbestraft liet. Volgens Sky Sport Italia is de kans groot dat er sprake was van een misverstand. Het lijkt erop dat Maresca dacht dat Ibrahimovic zei: 'Sei un bastardo' ('Je bent een klootzak'), waar de routinier het volgende zou hebben gezegd: 'Mi sembra strano' ('Dit lijkt me vreemd') als slotstuk van een betoog, waarin hij ook zou hebben gemeld: 'Dus je bent niet geïnteresseerd in wat ik te zeggen heb.'

Cruciaal is dus het verschil tussen 'strano' en 'bastardo.' Het is nu afwachten op het scheidsrechtersrapport en op mogelijk (ontlastend) video- en/of audiobewijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

AC Milan-trainer Stefano Pioli meldde kort na de zege van zijn ploeg al dat Ibrahimovic hem heeft verzekerd dat hij niet heeft gescholden. 'Zlatan heeft me verteld dat hij een discussie had met de scheidsrechter, maar dat hij zeker geen gebrek aan respect heeft getoond en hem absoluut niet uitgescholden heeft. Ik heb nog niet met Maresca gesproken, dus zijn kant van het verhaal ken ik niet.'

Voor Ibrahimovic was het zijn achtste rode kaart in een van de grote vijf Europese competities. De laatste keer dat hij in een Serie A-duel vroegtijdig moest inrukken was in februari 2012 geweest.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.