Stralende Rooney dicht Engelse ploeg grote toekomst toe

Reacties

Wayne Rooney heeft na zijn indrukwekkende afscheid als international de loftrompet gestoken over de Engelse ploeg. De 33-jarige aanvaller verwacht dat de nieuwe generatie prijzen kan gaan pakken.

Stralende Rooney dicht Engelse ploeg grote toekomst toe

Rooney werd donderdagavond op Wembley voor- en achteraf uitgebreid geëerd. De Engelsman deed het laatste half uur van de wedstrijd tegen de Verenigde Staten mee en zag The Three Lions uiteindelijk met 3-0 winnen. Het was een nieuwe bevestiging dat het nationale elftal op de goede weg is. Na een prachtig WK won de formatie van bondscoach Gareth Southgate de vorige interlandperiode ook al knap van Spanje.

Bondscoach Gareth Southgate en Wayne Rooney hadden een mooi onderonsje op het veld achteraf.
Bondscoach Gareth Southgate en Wayne Rooney hadden een mooi onderonsje op het veld achteraf.

'Engeland is in veilige handen', concludeerde Rooney dan ook tegenover de BBC. 'Dat heb ik wel gezien deze week. De manier waarop het team gecoacht wordt, is briljant. Het is een geweldige groep van jonge spelers met een mooie toekomst. Ze maken een goede kans om een prijs te winnen', voorspelde de 120-voudig international. 'Mijn tijd zit erop, maar ik kan rustig onderuitzakken en de wedstrijden op tv gaan bekijken. Deze avond was heel bijzonder voor mij en ik zal er nog lang van nagenieten.'

Rooney was niet de enige die een speciale avond beleefde op Wembley. AFC Bournemouth-spits Callum Wilson debuteerde voor Engeland en maakte meteen zijn eerste doelpunt. 'Ik ben sprakeloos. Het was een grote eer om op het veld te staan met Rooney. Zijn hoofdstuk is gesloten, ik ben pas net begonnen, maar dit is een dag die ik de rest van mijn leven zal koesteren', aldus de 26-jarige aanvaller.

Callum Wilson viert zijn doelpunt met de man van de avond.
Callum Wilson viert zijn doelpunt met de man van de avond.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.