Straatvoetballers Sancho en Hudson-Odoi staan op bij Engeland

Reacties

Hij heeft pas acht Premier League-wedstrijden voor Chelsea achter zijn naam, maar maandagavond kan Callum Hudson-Odoi zomaar in de basis starten in het EK-kwalificatieduel van Engeland met Montenegro.

Straatvoetballers Sancho en Hudson-Odoi staan op bij Engeland
Montenegro
Montenegro
1 - 5
Engeland
Engeland

Afgelopen vrijdag maakte de achttienjarige Hudson-Odoi als invaller al zijn interlanddebuut in de thuiswedstrijd tegen Tsjechië, waarmee hij de jongste debutant voor Engeland in een competitief duel werd. Omdat Jadon Sancho waarschijnlijk niet op tijd fit is voor het bezoek aan Montenegro, verschijnt diens leeftijdgenoot drie dagen later dus mogelijk aan de aftrap.

Daarmee bewijst Gareth Southgate andermaal dat hij niet bang is jonge spelers voor de leeuwen te gooien. De na het WK-succes al veelgeprezen bondscoach sprak na de overwinning op Tsjechië al lovende woorden over Sancho en Hudson-Odoi. 'We hebben twee opwindende jonge spelers, we hebben de twee jonge jongens aan het werk gezien. Dan loont het om aanvallender te spelen.'

Dat Engeland met Sancho en Hudson-Odoi over twee aanstormende talenten beschikt, zorgt ervoor dat Southgate meer opties heeft voor de vleugels in het 4-3-3-systeem dat hij sinds het WK steeds vaker hanteert. Eerstgenoemde timmert bij Borussia Dortmund flink aan de weg, maar laatstgenoemde komt bij Chelsea maar mondjesmaat aan de bak in de Premier League en flirt met een vertrek.

De twee tieners kennen elkaar al jarenlang en voor Hudson-Odoi was het dan ook prettig dat hij met Sancho een bekend gezicht tegenkwam bij de Engelse nationale ploeg. 'Hij heeft me vanaf dag één geholpen en stelde me direct op mijn gemak', vertelde het Chelsea-talent tegen Engelse media. 'Het is geweldig om zo'n goede vriend bij de ploeg te hebben die je helpt om jezelf te zijn.'

Straat
Voor spelers als Hudson-Odoi en Sancho is dat zelfvertrouwen belangrijk om hun acties te kunnen blijven maken. 'We spelen allebei nog precies zoals we op straat deden. We hebben nog die rauwe mentaliteit om gewoon op verdedigers af te gaan. Vertrouwen hebben, jezelf zijn en jezelf niet verstoppen. Het is geweldig dat we het vertrouwen en de kwaliteiten hebben om dat te doen.'

Met twee van dat soort voetballers in de selectie lijkt Engeland in aanvallend opzicht verzekerd van een gouden toekomst, zeker omdat ook Raheem Sterling (24) en de momenteel afwezige Marcus Rashford (21) nog jaren meekunnen. Of ook het clubvoetbal ervan profiteert is de vraag. Sancho vertrok al naar Borussia Dortmund, terwijl Bayern München een oogje heeft op Hudson-Odoi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.