Storm zit Newcastle United dwars in aanloop naar CL-rentree

Reacties

Newcastle United keert vanavond terug in de Champions League. Nota bene in het iconische San Siro maakt de Engelse club na twintig jaar een rentree. De reis naar Italië ging niet zonder horten of stoten.

Storm zit Newcastle United dwars in aanloop naar CL-rentree
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Om 19.00 uur stond maandagavond een persconferentie van manager Eddie Howe en middenvelder Sandro Tonali gepland. De Italiaanse pers kwam vooral om hun landgenoot uit te horen. Tonali kwam afgelopen zomer over van AC Milan en keert dinsdagavond terug bij de club die hem groot maakte.

Het was echter lang wachten voor de media. Op het moment dat het duo aan zou schuiven, hing het vliegtuig namelijk nog in de lucht. Door een zware storm kon het toestel niet uit Engeland vertrekken, waardoor The Magpies met uren vertraging in Italië arriveerden. Daardoor trainde de ploeg van Howe ook niet op het veld van San Siro, maar gewoon op het eigen trainingscomplex.

Howe kon zich er overigens niet druk om maken. Terwijl de stortregen zich meester maakte van Milaan, bleef hij stoïcijns in aanloop naar zijn Champions League-debuut. ‘Het is niet ongebruikelijk dat dit soort dingen gebeuren. We zijn het gewend om te reizen. Voor de spelers is onze late aankomsttijd niet ideaal, maar ik zie het niet als een probleem.

Vader Tonali steunt Milan
Voor Tonali wordt het treffen met Milan een bijzonder duel. Hij werd landskampioen met de club, terwijl zijn familie groot fan is van de Rossoneri. ‘Ik zal mijn emoties moeten scheiden. Het zal moeilijk worden. Ik herinner iedere minuut die ik hier gehad heb.’

‘Wie mijn vader gaat steunen? Ik weet het niet, ik wil niet in zijn hoofd gaan zitten’, sprak Tonali. Zijn vader maakt onderdeel uit van de tifosi van de club. ‘Het is erg moeilijk om je standpunt dan te veranderen. Ik denk dat hij Milan net zo gaat steunen, als dat hij mij zal steunen. Hij wil het beste voor mij, maar juichen voor Milan.’

Ondertussen vermaakten de Engelse fans zich uitstekend in Milaan. De supporters van de Britse topclub genoten met volle teugen van de eerste Champions League-uitwedstrijd in twintig jaar. Toen was het Camp Nou, waar Barcelona met Frank de Boer, Patrick Kluivert en Phillip Cocu te sterk was, dat als decor diende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:126059c4-bea6-40b9-8dc5-fc44431de886","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.