Stöger wil Europees seizoen Dortmund redden in hol van de leeuw

Reacties

Borussia Dortmund probeert donderdag in de Red Bull Arena opnieuw het vege lijf te redden in Europa. De Oostenrijkse trainer Peter Stöger heeft bijzondere herinneringen aan de plaats van handeling, de thuishaven van Red Bull Salzburg.

Stöger wil Europees seizoen Dortmund redden in hol van de leeuw

De huidige Europese campagne is er eentje die past bij het moeizame seizoen van BVB. Van de negen duels in Champions League en Europa League werd er slechts één gewonnen. Ondanks deze op het eerste gezicht beroerde cijfers, is er nog steeds hoop aan het einde van de rit de hoofdprijs te hebben, al moet dan wel in Salzburg de 1-2 nederlaag op eigen veld worden weggepoetst.

Stöger is optimistisch gestemd, mede omdat Dortmund in de Bundesliga sinds zijn aantreden als opvolger van Peter Bosz in december ongeslagen is. 'We moeten een andere speelwijze aan de dag leggen om de schade te repareren, al is het logischerwijs door de uitslag van de eerste wedstrijd zwaar.'

Voor de Oostenrijkse trainer staat er meer op het spel. Bij een succes in zijn geboorteland stijgen zijn kansen om ook na dit seizoen nog op de bank te zitten bij Dortmund. Eind maart zit hij met de clubleiding aan tafel met als onderwerp zijn toekomst bij BVB. Met een startbewijs voor de kwartfinale heeft hij dan een mooie troef in handen, terwijl een uitschakeling juist een stok kan zijn om te slaan.

Een aanvaring met de Oostenrijkse club een dag voor de wedstrijd liet zien dat de druk bij Borussia Dortmund groot is. De belabberde staat van de grasmat was woensdag aanleiding voor een ruzie. De Oostenrijkse club legde het vriendelijke doch dringende verzoek neer bij BVB om de training op een bijveld in plaats van in het stadion af te werken om de grasmat te sparen. Het verzoek werd van de hand gewezen. 'De spelers van Salzburg kennen deze kapotte grasmat van hun wedstrijd tegen Rapid Wien, mijn spelers niet. Daarom is het voor ons zeer belangrijk dat we een keer op dit veld trainen', zei Stöger.

Een succes donderdag zal de coach er niet populair maken bij de fans van Red Bull Salzburg, die toch al geen goede herinneringen aan de BVB-trainer hebben. Dat negatieve gevoel gaat terug naar mei 2013, toen Stöger zich als trainer van Austria Wien voor het duel met Red Bull Salzburg in het hol van de leeuw al had laten toejuichen als kersverse kampioen. Daarbij had een deel van de technische staf, waaronder zijn huidige assistent Manfred Schmid, zich gehuld in lederhosen. 'Het had alles te maken met een weddenschap die we al veel eerder hadden afgesloten. Ik zou het niet meer zo doen', keek Stöger na bijna vijf jaar terug.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.