Stoelendans in Ajax-voorhoede: wie pakt zijn kans tegen Groningen?

ADVERTORIAL – Na een moeizame overwinning op Fortuna Sittard staat Ajax voor zijn tweede opdracht in het nieuwe Eredivisie-seizoen. Wordt FC Groningen eenvoudig aan de kant geschoven in de Johan Cruijff Arena? Blik vooruit en speel mee bij Unibet!

Stoelendans in Ajax-voorhoede: wie pakt zijn kans tegen Groningen?
© Pro Shots

In Sittard liet Alfred Schreuder vorig weekend Steven Bergwijn, Dusan Tadic en Antony als aanvallers starten. De gekozen tactiek zonder pure spits pakte niet goed uit. De coach herstelde dat door halverwege Brian Brobbey binnen de lijnen te brengen, waarna Ajax voor de ommekeer zorgde. Het inbrengen van Brobbey ging ten koste van Steven Berghuis. Schreuder heeft veel opties bij Ajax, maar staat daardoor ook voor lastige keuzes. De concurrentiestrijd geeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen een extra lading.

Bij Unibet is Brobbey de favoriet om te scoren. De twintigjarige spits sloeg vorige week iets meer na een kwartier na zijn entree al toe. In de tweede helft van vorig seizoen scoorde hij als huurling al zeven keer voor Ajax in de Eredivisie. Het was toen gemiddeld eens per 57 minuten raak voor Brobbey. De odd voor een goal van hem tegen Groningen is 1.68. Een goal van Tadic kan 1.85 keer de inleg opleveren. De quoteringen voor Antony en Bergwijn als doelpuntenmakers zijn wat hoger (2.05).

Groningen bleek in de eerste speelronde defensief kwetsbaar. De ploeg van de nieuwe trainer Frank Wormuth incasseerde twee goals tegen FC Volendam (2-2). Denk jij dat Ajax makkelijk tot scoren gaat komen? De quotering voor een zege met minstens twee goals verschil is 1.36. De odd voor een overwinning met drie goals verschil of meer is al 1.98.

Een interessante statistiek: Ajax won zijn veertien laatste thuiswedstrijden tegen Groningen in de Eredivisie en hield in die reeks elf keer de nul. Dat geeft de quotering voor een zege van de Amsterdammers zonder tegendoelpunt wat extra glans: 1.95.

Inzetten op een Groningse stunt kan natuurlijk ook. Voor een zege van De Trots van het Noorden in Amsterdam staat een odd van 19.25. De quotering voor X2 als Dubbele kans (gelijkspel of zege Groningen) is 6.00.

Nog geen Unibet-speler? Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een speciale welkomstactie.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: VI.nl/verantwoordspelen
Bekijk hier al onze video's