Stevige schorsing voor NAC-doelman Bertrams na 'gewelddadige' actie

Reacties

Nigel Bertrams moet lang toekijken na zijn charge op FC Twente-aanvaller Luciano Slagveer in de wedstrijd van dinsdag (1-2). De doelman van NAC Breda is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van zes wedstrijden schorsing.

Stevige schorsing voor NAC-doelman Bertrams na 'gewelddadige' actie

Volgens de aanklager betaald voetbal heeft Bertrams zich schuldig gemaakt aan gewelddadig handelen ten opzichte van de tegenstander. Slagveer leidde in de blessuretijd een counter in en werd door de uitkomende Bertrams hard naar de grond gehaald. Scheidsrechter Siemen Mulder gaf een directe rode kaart.

De doelman reageerde dinsdag: 'Ik hoorde net ook al dat het weleens een schorsing van meerdere wedstrijden kan worden', aldus Bertrams, die bij een soortgelijk moment voortaan anders zal handelen. 'Als ik een keuze maak, dan ga ik er vol en houd ik mij niet in. Maar achteraf moet je hem gewoon laten lopen', was de sluitpost zich bewust.

Bertrams kreeg de afgelopen drie wedstrijden de voorkeur van trainer Stijn Vreven boven Andries Noppert en Mark Birighitti. Nu moet de oefenmeester weer een andere keuze maken. Op 11 februari kan Bertrams voor het eerst weer in actie komen, uit tegen Excelsior.

Vreven
Vreven werd na afloop van het duel met Twente officieel weggestuurd door arbiter Mulder vanwege aanmerkingen op de arbitrage. De Belg is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De zaak dienst donderdag in Zeist. Vreven werd eerder dit seizoen al een wedstrijd geschorst.

Bekijk hier de overtreding van Bertrams:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.