Stevens krijgt afstraffing van oude werkgever

Schalke 04 heeft zaterdagavond opnieuw een nederlaag moeten slikken. De ploeg van trainer Huub Stevens ging in eigen huis onderuit tegen 1899 Hoffenheim en blijft daardoor hangen in de gevarenzone.

Schalke 04
Schalke 04
2 - 5
1899 Hoffenheim

Voor Stevens was de wedstrijd in Gelsenkirchen bijzonder. In het seizoen 2015/16 stond hij als interim-trainer voor de groep bij Hoffenheim. Momenteel vervult de 65-jarige Limburger die rol bij Schalke, dat een beroerd seizoen doormaakt. De vicekampioen van vorig seizoen staat vijftiende en heeft de punten hard nodig in de strijd om handhaving.

Hoffenheim weigerde daar logischerwijs aan mee te werken en het was Ishak Belfodil die in de 25ste minuut de score opende: 0-1. Op slag van rust verdubbelde Andrej Kramaric de marge. Een kwartier na de hervatting kwam Schalke terug in de wedstrijd via een strafschop van Daniel Caligiuri.

Slechts vijf minuten was het spannend, daarna waren de bezoekers weer trefzeker. Via treffers van Ádam Szalai, Nadiem Amiri en Belfodil werd de score verder uitgebouwd naar 1-5. Guido Burgstaller zorgde voor het slotakkoord: 2-5. Schalke blijft evengoed onderin hangen. De ploeg van Stevens heeft met nog vier duels te gaan zes punten voorsprong op VfB Stuttgart.

Hoffenheim doet door de ruime zege in de Veltins-Arena goede zaken in de strijd om de Europese tickets. De ploeg waar Alfred Schreuder volgend seizoen hoofdtrainer is, stijgt naar plek zes. Het verschil met nummer vier Eintracht Frankfurt is bovendien te overbruggen.