Steun voor FC Twente: sponsoren kopen acht miljoen aan aandelen

Reacties

Een groep investeerders heeft zich donderdagavond achter het in financiële moeilijkheden verkerende FC Twente geschaard. Om de club te steunen hebben diverse sponsors voor in totaal acht miljoen euro aan aandelen gekocht.

Steun voor FC Twente: sponsoren kopen acht miljoen aan aandelen

Dat meldt Twente vrijdag op de clubwebsite. 'Het is een eerste aanzet, want de komende tijd zullen meer partijen worden benaderd deel te nemen. Hiermee willen de investeerders laten zien dat zij vierkant achter de club staan', voegen de uit de Eredivisie gedegradeerde Enschedeërs eraan toe.

De regionale krant TC/Tubantia schrijft in een bericht op de website dat de sponsoren die hun handtekening hebben gezet, wel een belangrijke voorwaarde hebben gesteld. Zij willen dat de gemeente Enschede een extra garantstelling van zeven miljoen euro afgeeft.

En dat laatste is nog allerminst zeker. Twente heeft al een lening van 17 miljoen euro lopen bij de gemeente, die bovendien voor 8,4 miljoen garant staat. De plaatselijke politiek staat dan ook niet te trappelen om opnieuw een garantstelling af te geven.

Twente heeft het geld echter nodig om eventuele schuldeisers te kunnen betalen. Door de degradatie kampen de Tukkers met nieuwe financiële problemen. Dat de club de gemeente zou hebben gedreigd met een faillissement, werd donderdag ontkend in een statement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.