Van de Beek krijgt steun én kritiek na pijnlijke wissel

Reacties

Het was wederom een pijnlijke avond voor Donny van de Beek, maar in Engelse media krijgt hij een dag na de 2-1 nederlaag van Manchester United bij Young Boys de nodige steun. Toch klinkt er ook felle kritiek op de Nederlander.

Van de Beek krijgt steun én kritiek na pijnlijke wissel
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
2 - 1
Manchester United
Manchester United

The Red Devils begonnen nog goed en kwamen op 0-1 door Cristiano Ronaldo, maar na iets meer dan een halfuur kreeg Aaron Wan-Bissaka rood. Met tien man gingen de Engelsen uiteindelijk onderuit: door een treffer in de slotseconde werd het 2-1. Daar was Van de Beek overigens al niet meer bij. De ex-Ajacied die vorig seizoen zo'n slecht jaar kende bij zijn nieuwe club werd halverwege al gewisseld.

Na afloop legde manager Ole Gunnar Solskjaer die voor Van de Beek pijnlijke ingreep uit. 'In de laatste vijf minuten van de eerste helft leek het erop dat zij veel voorzetten richting onze zestien zouden gaan geven', aldus de Noor, die in de Champions League dramatische cijfers overlegt. 'We wisten dat ze een grote spits erbij gingen zetten, daar moesten we op reageren.' In plaats van Van de Beek kwam Raphaël Varane, waardoor Man United met drie centrumverdedigers ging spelen.

Niet iedereen was het overigens eens met de beslissing om juist Van de Beek te wisselen. 'Hij liet zich goed zien tijdens zijn zestiende basisplek voor Man United', vond Manchester Evening News, de krant die de Nederlander een 6 als cijfer gaf. Sky Sports gaat zelfs nog een stapje verder en beloont Van de Beek met een 7. 'Dat hij gewisseld werd voor Varane was verre van noodzakelijk', vindt het medium bovendien.

Op social media regent het ook klachten aan het adres van Solskjaer, die niet alleen Varane bracht voor Van de Beek, maar ook Diogo Dalot, Nemanja Matic en Jesse Lingard voor Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo en Bruno Fernandes. 'De wedstrijd is verpest door de scheidsrechter, maar de situatie werd erger door de wissels van Solskjaer', schrijft een fan. Een ander stelt: 'Solskjaer zat fout met zijn wissels, allemaal. Zijn ingrepen blijven compleet, compleet bizar.'

Overigens klinkt er ook felle kritiek: The Sun is niet te spreken over Van de Beek. 'Dit was het moment dat hij aan Solskjaer zou gaan laten zien wat hij kan. Maar na de eerste helft zal de trainer zich nog meer realiseren dat hij ook zonder de Nederlander kan. Waarom hij mocht starten is al een mysterie. Eerlijk is eerlijk: Solskjaer had er net zo goed een aanvaller af kunnen halen na die rode kaart, of Fred. Aan de andere kant: Van de Beek weet precies wat hij moet doen, maar laat het gewoon niet zien. Wat voor middenvelder is hij nu eigenlijk? Zelfs mét hem in het veld, leek het of Man United met tien man stond.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.