Steun aan De Kogel bereikt toppunt bij bijzonder KKD-duel

Reacties

De inzamelingsactie voor Leon de Kogel bereikt maandag een climax tijdens het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Initiatiefneemster Carolien van Meel vertelt aan VI over haar actie en de speciale activiteiten op maandag.

Steun aan De Kogel bereikt toppunt bij bijzonder KKD-duel

De Kogel was in de zomer betrokken bij een zwaar auto-ongeluk op vakantie in Malta. De voormalig speler van FC Utrecht en Kowet moest daardoor noodgedwongen stoppen met voetbal en heeft financiële problemen.

Fanatiek FC Utrecht-fan Van Meel las zijn verhaal en begon eind december een inzamelingsactie, met groot succes. 'Naast normale donaties hebben supporters ook shirtjes en vaantjes geveild. En daar zaten ook fans van De Graafschap, PEC Zwolle, Ajax en Feyenoord bij, vanuit het hele land.'

De massale steun leverde een 16.656 euro op. Dat bedrag, waaraan onder meer de supportersvereniging van Go Ahead een aanzienlijke bijdrage leverde, zal op de cheque zal staan die Van Meel maandag in de rust aan De Kogel zal overhandigen.

Maar daar blijft het niet bij. Alle opbrengsten van het duel in De Galgenwaard, waarvoor al voor 7,50 euro een kaartje te kopen is, gaan naar De Kogel. Na afloop zullen ook FC Utrecht en spelers van de club een cheque overhandigen. Aanwezigen krijgen een speciaal boekje over De Kogel, met onder meer de ode van cabaretièr Korneel Evers aan hem.

Vrijdag was de eerste ontmoeting tussen Van Meel en De Kogel, bij RTV Utrecht. Maandag zullen ze het duel samen op de hoofdtribune bekijken. Van Meel is erg blij met de reacties. 'In het stadion krijg ik te horen dat ik een topmens ben en hun harten heb gestolen. Ik heb de actie opgezet, maar we doen dit samen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. de Kogel
Meer over L. de Kogel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.