Sterling en Agüero leggen Atalanta op de pijnbank

Reacties

Manchester City heeft dinsdag korte metten gemaakt met Atalanta Bergamo. De Italianen kwamen nog op voorsprong in het Etihad Stadium, maar werden daarna van de mat gespeeld.

Sterling en Agüero leggen Atalanta op de pijnbank
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Marten de Roon had een basisplaats bij Atalanta dat na een klein half uur zeer verrassend de leiding nam. Fernandinho liet Josip Ilicic wel erg onhandig struikelen in het zestienmetergebied en dus volgde er een strafschop. Die werd door Ruslan Malinovskiy prima ingeschoten: 0-1. Even leken de Italianen op weg naar een stunt, maar nog geen tien minuten later was het alweer 2-1.

Sergio Agüero scoorde uit een fraaie pass van Raheem Sterling en benutte even later een strafschop. In de tweede helft eiste Sterling zelf de hoofdrol op. De Engelsman maakte in een tijdsbestek van twaalf minuten zijn eerste hattrick in de Champions League.

Voor Atalanta werd het zo toch weer een pijnlijke avond. De Italianen, waar Hans Hateboer in de tweede helft nog inviel, verloren hun eerste Champions League-wedstrijd ooit al met 4-0 van Dinamo Zagreb en gingen in de vorige speelronde in eigen huis onderuit tegen Shakhtar Donetsk (1-2). De nummer drie van de Serie A staat na drie Champions League-duels nu al op elf tegentreffers.

Phil Foden maakte de wedstrijd overigens niet af. De jonge middenvelder kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart voor het lichtjes vasthouden van De Roon. City staat door de klinkende zege al met anderhalf been in de volgende ronde, Atalanta staat er met nul punten een stuk slechter voor in Groep D.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
16-4
+12
14
2
Atalanta Bergamo
6
2
1
3
8-12
-4
7
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-13
-5
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
2
3
10-13
-3
5
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.