Sterling dompelt dapper Feyenoord in absolute slotfase in rouw

Reacties

Feyenoord heeft op bezoek bij Manchester City ook zijn vijfde duel in de Champions League verloren. De Rotterdammers kwamen een stuk beter voor de dag dan in de eerste vier Europese duels dit seizoen, maar stonden door een late goal van Raheem Sterling toch met lege handen: 1-0.

Sterling dompelt dapper Feyenoord in absolute slotfase in rouw

Feyenoord reisde af naar Manchester in de wetenschap dat de ploeg voor zijn laatste kans op Europese overwintering speelde. Dat deden de Rotterdammers met broos vertrouwen: Feyenoord won slechts één van zijn laatste acht officiële duels. Het verschil met Manchester City kon niet groter zijn: de ploeg van manager Pep Guardiola won al zijn laatste zestien wedstrijden.

Ondanks die enorme tegenstand koos Giovanni van Bronckhorst ervoor drie spelers rust te geven. Nicolai Jørgensen, Bart Nieuwkoop en Jeremiah St. Juste begonnen op de bank ten faveure van Jean-Paul Boëtius, Kevin Diks en Renato Tapia, terwijl Sofyan Amrabat de geschorste Karim El Ahmadi verving.

Met die enigszins verzwakte opstelling begon Feyenoord lang niet slecht in het Etihad Stadium. Via Steven Berghuis en Boëtius lieten de bezoekers de Engelsen al even schrikken, maar de grootste kans kwam tien minuten voor rust van Sam Larsson. De Zweed kreeg de bal van Berghuis en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied rakelings voorlangs.

Daar stelde City niet al te veel tegenover in de eerste helft. Sergio Agüero kreeg een schietkans en Bernardo Silva had de 1-0 op zijn voet, maar zijn inzet van dichtbij was veel te slap. Brad Jones zorgde met enkele zeer onzekere optredens nog voor de meeste zenuwen bij Feyenoord. Zijn collega aan de andere kant zag er ook niet goed uit, waardoor Boëtius en Vilhena bijna konden profiteren.

De tweede helft kende hetzelfde wedstrijdbeeld. City had de bal (ruim 75 procent balbezit), Feyenoord zakte terug en kwam er via de counter een aantal keer gevaarlijk uit. Larsson, die een prima wedstrijd speelde, schoot een vrije trap op een kansrijke positie een klein metertje over. Even later schonk Larsson met een ingenieus wippertje een uitgelezen kans aan Berghuis, maar het harde schot van de rechtsbuiten ging via een hand van Ederson over.

Aan de hand van de uitblinkende Sven van Beek hield Feyenoord de boel achterin lang op slot, maar de Rotterdammers misten de daadkracht om de City-doelman te passeren. In de 89ste minuut verzorgde Sterling het deksel op de neus. De rappe Engelsman wipte de bal na een prima passje van Bernardo Silva eenvoudig over Jones heen.

De 22-jarige aanvaller beroofde Feyenoord daarmee van het eerste punt in Groep F, een punt dat de geplaagde formatie van Van Bronckhorst juist zo kon gebruiken en waar de ploeg gezien de kansenverhouding misschien ook wel recht op had. De Europese uitschakeling van de Eredivisie-kampioen is evengoed al een duel voor het einde bezegeld. City blijft ook na vijf duels perfecte cijfers overleggen in het miljardenbal.

De stand in Groep F na vijf duels.
De stand in Groep F na vijf duels.
'Powerhouse Amrabat kan fysiek gewoon mee met spelers Manchester City'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.