Sterling, De Bruyne en City denderen in 2018 vrolijk verder

Reacties

Manchester City heeft dinsdagavond kinderlijk eenvoudig afgerekend met Watford. De schier onverslaanbare aanvalsmachine van manager Pep Guardiola had precies 38 seconden nodig om Watford voor het eerst pijn te doen en won uiteindelijk met 3-1.

Sterling, De Bruyne en City denderen in 2018 vrolijk verder

Hoewel Guardiola in aanloop naar het eerste duel van 2018 overduidelijk had laten blijken dat hij het razend drukke Engelse programma maar niets vond, wilde hij van onderschatting niets weten. Het de laatste weken kwakkelende Watford werd op zo goed als volle oorlogssterkte bestreden. Zo was Kevin De Bruyne ondanks de doodschop die hij tegen Crystal Palace (0-0) te verwerken kreeg op oudejaarsdag gewoon van de partij en maakten ook John Stones en David Silva hun opwachting. Bij de gasten had de defensie een flink oranje tintje aangezien Daryl Janmaat en Marvin Zeegelaar de backposities invulden.

Terwijl Palace in het laatste duel van 2017 een einde had gemaakt aan een zegereeks van achttien competitieduels van City, bleek binnen 38 seconden dat er wat City betreft niet veel veranderd is. Leroy Sané toonde op de linkerflank voor de eerste keer een plaag te zijn voor Janmaat, snelde de Nederlander voorbij en zette voor op Raheem Sterling. De dit seizoen zo uitblinkende Engelsman dook achter Zeegelaar op en kon eenvoudig zijn achttiende goal van het seizoen (waarvan veertien in de competitie) binnenschieten.

Na het snelste doelpunt van dit seizoen in de Premier League nam City niet bepaald gas terug. Stones schoot in kansrijke positie nog over, maar in de dertiende minuut werd het alsnog 2-0. De Bruyne brak door op rechts en zag zijn voorzet uiteindelijk via verdediger Christian Kabasele in het doel verdwijnen. De Belgische verdediger wist zich met Sergio Agüero in zijn rug geen raad en gleed de bal op ongelukkige wijze in het doel.

Voor rust probeerde City Watford de nekslag uit te delen, maar doelman Heurelho Gomes stond een derde treffer in de weg. Hij hield een inzet van De Bruyne via de lat uit zijn doel. Na rust volgde de genadeklap wel snel en dit keer speelde Gomes een ongelukkige rol. Een voorzet van De Bruyne legde hij zomaar panklaar voor Agüero, die het duel van het laatste beetje spanning ontdeed: 3-0. Watford produceerde in de slotfase nog wel de eretreffer; een intikker van Andre Gray.

Door de eenvoudige zege is City het kalenderjaar niet alleen goed begonnen, maar is de formatie van Guardiola nog maar wat soevereiner aan kop gekomen. De voorsprong op nummer twee Manchester United is vijftien punten, terwijl Chelsea op zeventien punten staat maar nog wel een duel tegoed heeft. Watford-coach Marco Silva zal zich zorgen maken. Van de laatste negen competitieduels verloor Watford er liefst zeven, waardoor zijn ploeg na de goede start inmiddels is afgezakt tot de tiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.