Sterkhouder Jones blijft bij Feyenoord

Reacties

Brad Jones is ook volgend seizoen de doelman van Feyenoord. De 35-jarige Australiër heeft zijn aflopende verbintenis bij de Rotterdammers met twee seizoenen verlengd.

Sterkhouder Jones blijft bij Feyenoord

Feyenoord nam Jones afgelopen zomer transfervrij over van NEC. De ervaren Australiër werd gehaald als vervanger van de ernstig geblesseerde Kenneth Vermeer, maar deed het zo goed dat Vermeer na zijn herstel veroordeeld was tot een rol als tweede keeper.

Met Jones onder de lat behaalde Feyenoord de eerste landstitel sinds 1999. De ervaren sluitpost speelde daarin een belangrijke rol. Zo kregen de Rotterdammers slechts 25 tegendoelpunten in 34 Eredivisie-duels en kreeg de ploeg geen enkel tegendoelpunt uit hoekschoppen.

'We zijn heel blij dat we Brad voor Feyenoord hebben kunnen behouden', reageert technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. 'Hij heeft een ijzersterk seizoen met veel clean sheets achter de rug en heeft daarmee een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap.'

Met Vermeer en Warner Hahn beschikt Feyenoord over nog twee keepers met ruime Eredivisie-ervaring. 'Door Brads aanblijven is er komend seizoen sprake van grote concurrentie onder de lat, maar dat hoort bij een club als Feyenoord', vindt Van Geel. 'Bovendien gaan we de Champions League in, waardoor we over een kwalitatief zo sterk mogelijke en brede selectie willen beschikken.'

Jones legde een lange weg af voordat hij afgelopen zomer in Rotterdam neerstreek. De doelman begon zijn carrière bij Middlesbrough en maakte na verschillende huurperiodes de definitieve overstap naar Liverpool. In januari 2016 dook hij op bij NEC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.