Sterke prestatie ADO Den Haag in oefenduel met Besiktas

ADO Den Haag heeft dinsdag na de hervatting een 2-0 voorsprong weggegeven in een oefenduel met Besiktas. De formatie van Fons Groenendijk speelde nog altijd verdienstelijk met 2-2 gelijk tegen de Champions League-deelnemer. Ook Excelsior remiseerde in een vriendschappelijk duel.

ADO Den Haag opende snel de score in Belek: Bjørn Johnsen schoof de bal binnen. Al in de tiende minuut kreeg Besiktas de kans om langszij te komen, maar dat was buiten Indy Groothuizen gerekend. De doelman keerde een strafschop van Álvaro Negredo.

Nadat knipoog-Kroaat Domagoj Vida de paal had getroffen, verdubbelde ADO Den Haag de marge via opnieuw Johnsen. Na rust knokte Besiktas zich terug. Goals van Caner Erkin en voormalig PSV'er Atiba Hutchinson voorkwamen een stunt van ADO Den Haag, waar Nasser El Khayati uitblonk. Bij Besiktas startte Jeremain Lens in de basis en viel Ryan Babel in.

ADO Den Haag stuit op 20 januari tijdens de eerste speelronde na de winterstop in eigen huis op VVV-Venlo.

Excelsior
Excelsior speelde doelpuntloos gelijk tegen Hibernian, de huidige nummer vier van de Schotse Premier League. Niet alleen goals, maar ook grote kansen bleven uit in het Portugese Portimão. Afgelopen weekeinde speelde Excelsior met 2-2 gelijk tegen 1899 Hoffenheim.

De Kralingers vervolgen de Eredivisie op zondag 21 januari met een uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam.