Sterke Kongolo maakt indruk bij debuut in Engeland

Reacties

Terence Kongolo staat er goed op bij zijn nieuwe manager David Wagner. De verdediger debuteerde zaterdagmiddag in het bekerduel met Bolton Wanderers (1-2) voor Huddersfield Town.

Sterke Kongolo maakt indruk bij debuut in Engeland

Kongolo maakte afgelopen zomer de overstap naar AS Monaco, maar speelde nauwelijks in Frankrijk. De ex-Feyenoorder krijgt nu een half jaar de kans om zich te laten zien in de Premier League en het begin is er, zo oordeelt Wagner. 'Zijn bijdrage was erg goed', aldus de trainer op de afsluitende persconferentie.

'Ik was onder de indruk van zijn aanvallende spel. Dit was een mooie test voor hem, nu heeft hij kennisgemaakt met het fysieke, Engelse spel. Hij stond tegenover Aaron Wilbraham (de spits van Bolton, red.) en hij is een van de sterkste mannen in het Championship. Ik had niet meer van hem kunnen vragen', aldus een gelukkige Wagner.

Een andere Nederlander had een belangrijke rol in de overwinning. Rajiv van La Parra maakte de openingstreffer in het duel in de derde ronde van het FA Cup-toernooi. De Rotterdammer verdubbelde daarmee zijn seizoentotaal, in de Premier League vond hij alleen in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion het net.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.