Sterk gewijzigd Ajax bekert verder na eenvoudige avond op De Vijverberg

Reacties

Voor het eerst sinds 2005 zijn zowel Ajax, Feyenoord als PSV doorgedrongen tot de halve eindstrijd van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Ajax voegde zich donderdagavond als laatste club bij de overige halve finalisten door De Graafschap te verslaan. De Amsterdammers kwamen op De Vijverberg ook met een sterk gewijzigde basisopstelling nooit serieus in de problemen.

Sterk gewijzigd Ajax bekert verder na eenvoudige avond op De Vijverberg
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
0 - 3
Ajax
Ajax

Ajax-trainer John Heitinga had flink wat wisselingen in petto, ten opzichte van het competitieduel met Vitesse verschenen er liefst zeven nieuwe namen aan de aftrap. Zo werd linksback Jorrel Hato de jongste basisspeler bij Ajax sinds Ryan Gravenberch, kreeg Florian Grillitsch weer eens een basisplaats en stond Brian Brobbey in de spits.

In de sterkste opstelling verscheen Ajax dus niet en dat was ook niet nodig tegen De Graafschap. Al in de twaalfde minuut kwam de uitclub op voorsprong via Jorge Sánchez en enkele minuten later dacht Jurriën Timber de 0-2 te maken. Hij was een van de weinigen die wel mocht blijven staan van Heitinga, zijn kopdoelpunt van dichtbij ging niet door vanwege buitenspel. Toch werd het alsnog snel 0-2, via een andere basisspeler die mocht blijven staan. Steven Bergwijn maakte een voor hem bevrijdende treffer.

© Pro Shots

Het was te zien dat Ajax niet meer vol gas hoefde te geven en toch viel nog voor rust bijna de 0-3. Brobbey werkte uit de rebound binnen, maar bevond zich daarvoor in buitenspelpositie. Het was een drukke avond voor de arbitrage, want ook kort na rust werd een doelpunt afgekeurd. De comeback van De Graafschap was al voorbij voordat deze begonnen was, ook Camiel Neghli werd teruggefloten wegens buitenspel.

Ajax gaf in het vervolg van het duel weinig meer weg en werd zelf meerdere keren gevaarlijk via Brobbey. De spits raakte twintig minuten voor tijd nog de paal, enkele minuten daarna was het wel raak na een fout achterin van ex-Ajacied Rio Hillen. Daarmee verdween het laatste restje hoop op een comeback bij De Graafschap, dat zich na de uitschakeling volledig kan richten op de Keuken Kampioen Divisie.

Ajax meldt zich in april bij Feyenoord, PSV en SV Spakenburg voor de halve finales van het bekertoernooi. De loting wordt op zaterdag verricht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.