Stengs lovend over Benítez: 'Misschien wel de beste keeper van de Eredivisie'

Reacties

Calvin Stengs denkt dat PSV veel plezier gaat beleven aan Walter Benítez. De Argentijnse doelman maakte afgelopen seizoen indruk op de voormalig speler van AZ bij OGC Nice.

Stengs lovend over Benítez: 'Misschien wel de beste keeper van de Eredivisie'
© Pro Shots

Benítez was de afgelopen vijf jaar eerste keus aan de Côte d'Azur, maar liep deze zomer transfervrij de deur uit na 188 officiële duels in het shirt van Les Aiglons. Dat zijn keuze vervolgens op PSV viel, verraste Stengs. 'Ik vond het opvallend, maar voor hem zal het een mooie, nieuwe uitdaging zijn', zegt de zevenvoudig international in gesprek met ESPN over de 29-jarige Argentijnse doelman, die afgelopen seizoen in 37 van de 38 competitieduels onder de lat stond bij Nice.

De ijzersterke statistieken van Benítez snelden hem al vooruit toen duidelijk werd dat PSV hem wilde aantrekken als nieuwe eerste doelman. Stengs onderschrijft dat zijn oude ploeggenoot een goed seizoen achter de rug heeft. 'Hij is in mijn ogen de beste doelman van de Ligue 1. Je kan hem bijna niet betrappen op foutjes. Hij is op de lijn heel goed, maar komt ook zelfverzekerd zijn doel uit. Hij straalt echt wat uit. In de wedstrijden zet hij de defensie goed neer.'

Bij PSV moet Benítez de rust onder de lat terugbrengen, nadat het de afgelopen jaren een komen en gaan was van keepers in Eindhoven. Stengs denkt dat die taak hem wel is toevertrouwd. 'Hij gaat het in Nederland ook goed doen. Met de kwaliteiten die hij met zich meebrengt is hij meteen een van de betere keepers van de Eredivisie. Misschien wel de beste, al is Justin Bijlow ook wel heel goed', besluit Stengs, die zelf aan zijn tweede seizoen bij Nice gaat beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer W. Benítez
Meer over W. Benítez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.