Stengs ontkomt niet aan Oranje-traditie, Dzeko ontfermt zich over erfenis

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Stengs ontkomt niet aan Oranje-traditie, Dzeko ontfermt zich over erfenis
© Pro Shots

Calvin Stengs maakt deze interlandperiode voor het eerst in zijn nog prille loopbaan deel uit van de Oranje-selectie en dus moest de AZ-aanvaller ingewijd worden. Al jarenlang is het traditie bij het Nederlands elftal voor spelers die voor het eerst bij de groep zitten om een liedje te zingen en daar ontkwam ook Stengs niet aan. Helaas zijn er geen beelden van, maar bij de collega's van FOX Sports vertelde de jongeling wel dat hij een liedje uit het repertoire van rapgroep SFB had gezongen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Met het vertrek van Francesco en Daniele is er een stukje persoonlijkheid verdwenen bij de club. Nu is het aan mij om die rol over te nemen als captain.' 
• Het gemis van clubiconen Francesco Totti en Daniele De Rossi laat zich nog altijd voelen bij AS Roma, vindt spits Edin Dzeko. De Bosniër neemt het vrijdag met de nationale ploeg op tegen Italië, het land waar hij zijn brood verdient als voetballer en sprak zich in gesprek met La Stampa uit over de kwestie. Dzeko is sinds de komst van trainer Paulo Fonseca tot aanvoerder benoemd en hoopt de Romeinen naar nieuw succes te leiden.

'Hij is een geweldige trainer en persoon. Ik heb veel aan hem te danken, want het was José die me naar Manchester United haalde en de kans gaf. Hopelijk gaat hij snel weer aan de slag, want hij is zonder twijfel een van de beste coaches ter wereld.' 
Victor Lindelöf vindt het jammer dat José Mourinho na zijn ontslag bij Manchester United momenteel niet meer werkzaam is als trainer in de voetballerij. De Zweedse international werd vorig seizoen op voorspraak van de Portugees naar United gehaald en werkte tot diens ontslag bij The Red Devils met hem samen. Lindelöf hoopt dat Mourinho snel weer aan de slag gaat in de voetballerij.

'Ben je gek geworden?!', riep ik. 'Daar maak je het Colombiaanse voetbal mee kapot! Wat op het veld gebeurt, blijft op het veld.'
• Voormalig Newcastle United-spits Faustino Asprilla heeft zich in een documentaire ter ere van zijn vijftigste verjaardag uitgesproken over een bijzondere herinnering die hij heeft uit zijn tijd als international van de nationale ploeg van Colombia. De spits werd tijdens een WK-kwalificatieduel van het veld gestuurd, samen met Paraquay-doelman Jose Luis Chilavert en laatstgenoemde moest dat bijna met de dood bekopen, aldus Asprilla. Na afloop van het treffen werd hij namelijk in zijn hotel gebeld door een huurmoordenaar, die met het plan rondliep Chilavert koud te maken. Door ingrijpen van Asprilla werd dit gelukkig voorkomen.

'De fitheid en kracht van de spitsen in het moderne voetbal verbaast me echt. Dat was in mijn tijd wel anders, want toen ging het vooral om scoren, scoren en nog eens scoren. Anthony Martial en Marcus Rashford zouden soms wat meer moeten hebben van Ruud van Nistelrooy, die echt leefde voor doelpunten. Sterker nog: als hij de bal niet kreeg was hij écht boos.' 
Louis Saha is geen doorsnee voetballer. De voormalig spits van Manchester United schreef zijn eigen boek en heeft een eigen app, maar blijkt het hedendaagse voetbal nog wel op de voet volgen, zo bleek uit een interview met GQ Magazine, waarin hij zich uitsprak over de huidige spitsen van The Red Devils.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik had er meteen al vraagtekens bij. Waarom zou Juventus hem anders verkopen? Natuurlijk, ze hebben genoeg topspitsen, met Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín en Mario Mandzukic, maar zij zijn de dertig al gepasseerd. Ik zou weleens willen weten waarom ze hem zo makkelijk naar Everton lieten gaan.'
• De eerste maanden van toptalent Moise Kean bij Everton zijn nog niet wat beide partijen ervan verwacht hadden. De aanvaller kwam afgelopen transferzomer met hoge verwachtingen naar The Toffees, maar wist nog nauwelijks te imponeren. Afgelopen weekend werd hij buiten de wedstrijdselectie gelaten, omdat hij disciplinair gestraft werd wegens herhaaldelijk te laat komen bij teambijeenkomsten. José Mourinho, tegenwoordig werkzaam als analist bij Sky Sports, heeft zich nu ook uitgesproken over de situatie van Kean bij Everton.

• Veel tijd om bij te komen van de veelbewogen Premier League-topper tussen Liverpool en Manchester City hadden managers Jürgen Klopp en Pep Guardiola niet, want maandag stond er alweer een topconferentie van de UEFA gepland waar beiden elkaar troffen. City-manager Guardiola was na afloop furieus op de arbitrage en dat was Klopp nog niet vergeten, want hij maakte zich snel uit de voeten toen de Spanjaard kwam aangelopen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Er worden vandaag weer de nodige kaarsjes uitgeblazen. Voormalig PSV-verdediger Jeffrey Bruma is alweer 28 geworden en ook Viktor Elm viert zijn verjaardag. De oud-speler van AZ blaast 34 kaarsjes uit en speelt tegenwoordig bij Kalmar FF in zijn geboorteland Zweden. Tot slot de immer flamboyante Zeljko Petrovic. De oud-trainer van ADO Den Haag viert vandaag zijn 54ste verjaardag en velen zullen zich dit hilarische filmpje nog wel kunnen herinneren:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.