Stengs en Vlaar op tijd fit voor cruciaal voorronde-duel AZ

Reacties

AZ kan woensdag in de Champions League-voorronde tegen Viktoria Plzen beschikken over Calvin Stengs en Ron Vlaar. Dat heeft trainer Arne Slot dinsdag tijdens zijn persconferentie laten weten.

Stengs en Vlaar op tijd fit voor cruciaal voorronde-duel AZ
© Pro Shots
AZ
AZ
nv
3 - 1
Viktoria Plzen
Viktoria Plzen

Achter de inzetbaarheid van Stengs stond lange tijd een vraagteken. De 21-jarige aanvaller miste een deel van de voorbereiding en sloot pas vorige week aan op de groepstraining. Slot bevestigde een dag voor het cruciale duel met de nummer twee van Tsjechië dat de linkspoot inzetbaar is, net als Vlaar, die wegens blessureleed eveneens een deel van de voorbereiding miste.

Dat Stengs woensdag mee kan doen, is belangrijk voor AZ. 'Calvin is een speler die, met zijn basisniveau, zonder een goede voorbereiding verrassende en beslissende dingen kan doen', zei Slot eerder al tegen VI. 'Hij is een rasvoetballer. Maar zijn meespelen moet verantwoord zijn. Hij moet het verschil kunnen maken, anders heeft het geen zin hem op het veld te zetten.'

Met Stengs in de ploeg zal Slot hopen dat het aanvalsspel van AZ tegen Plzen beter verloopt dan in de voorbereiding. 'Als je het voetbal opsplitst in gedeeltes, ben ik over de eerste twee delen heel tevreden. Maar over het aanvalsspel, de laatste fase, niet. Het is te weinig gelukt om tot grote kansen te komen', stipte de trainer van AZ een belangrijk verbeterpunt aan.

AZ kende met vier nederlagen, een zege op Lille en een gelijkspel tegen Telstar immers geen al te beste voorbereiding, al had dat ook te maken met de keuze van de tegenstanders. 'We hebben er bewust voor gekozen om niet tegen amateurclubs te spelen, maar onder verhooogde weerstand', zei Slot, die in grote lijnen tevreden is. Alleen het resultaat nog. Want alleen dat telt woensdag tegen Plzen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.