Stengs draagt met eerste goal in Ligue 1 bij aan ruime zege Nice

Calvin Stengs heeft zaterdagavond zijn eerste goal gemaakt in dienst van OGC Nice. De aanvaller die deze zomer overkwam van AZ maakte in het uitduel met Saint-Étienne de 0-2 voor zijn werkgever. Nice won uiteindelijk met 0-3.

Saint-Étienne
0 - 3
Nice
Nice

Stengs begon in tegenstelling tot Pablo Rosario in Stade Geoffroy-Guichard wel in de basis bij Nice. Na 54 minuten maakte de zevenvoudig international de 0-2 voor Nice, dat via Amine Gouiri al voor rust aan de leiding was gekomen. Gouiri dook in de eerste helft meerdere keren gevaarlijk op voor het doel van Saint-Étienne.

Na een klein uur spelen verraste Stengs Saint-Étienne-doelman Stefan Bajic met een laag schot in de linkerhoek: 0-2. Saint-Étienne hoopte kort daarna een strafschop te krijgen, maar na raadpleging van de VAR werd de bal tot groot ongenoegen van de thuisploeg en de toeschouwers toch niet op de stip gelegd.

Op het moment dat Stengs al naar de kant was gehaald en Rosario binnen de lijnen was gekomen maakte Nice in de slotfase nog de 0-3. Op aangeven van Lucas Da Cunha maakte Andy Delort de derde treffer voor de nummer drie in de Ligue 1. Justin Kluivert en ex-Ajacied Kasper Dolberg ontbraken bij Nice door blessures.