Stelling: 'De Super League is de doodsteek voor het voetbal'

Reacties

Johnny Jansen is maandagmiddag te gast in de talkshow van Voetbal International, waarin we elke week ingaan op de actualiteiten. Met de SC Heerenveen-trainer zoomen we uiteraard ook in op de situatie bij de Friezen, die nog in de race zijn voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De door Kees Jansma gepresenteerde talkshow vangt om 16.00 uur aan.

Stelling: 'De Super League is de doodsteek voor het voetbal'

Jansen werd met SC Heerenveen in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld door de latere winnaar Ajax, dat zondag Vitesse klopte. Met hoofdredacteur Pieter Zwart analyseren we de bekerfinale. Terwijl de Amsterdammers zich opmaken voor een vierde seizoen op rij in het hoofdtoernooi van de Champions League moeten de Arnhemmers alle zeilen bijzetten om überhaupt Europees actief te zijn. Onze eerste stelling luidt: 'Vitesse haalt alsnog Europees voetbal.'

Poll (gesloten) Vitesse haalt alsnog Europees voetbal
  • 56% Eens (454 stemmen)
  • 44% Oneens (356 stemmen)
Raakt Vitesse alles kwijt? 'Bekerfinale heeft ook financieel grote gevolgen'

Ook SC Heerenveen maakt nog kans op Europees voetbal, maar dat moet dan wel via de play-offs gebeuren. Blikvangers bij de Friezen dit seizoen zijn Henk en Joey Veerman. Laatstgenoemde mag gezien zijn leeftijd (22) nog het predicaat 'talent' dragen. Maar waar ligt zijn plafond? Tijdens de uitzending bespreken we de stelling 'Joey Veerman is na dit seizoen klaar voor een club uit de topdrie'. Tijdens dit blok schuift ook clubwatcher Reon Boeringa aan.

Poll (gesloten) Joey Veerman is na dit seizoen klaar voor een club uit de topdrie
  • 59% Eens (456 stemmen)
  • 41% Oneens (314 stemmen)

In het laatste deel van de uitzending bespreken we met VI's buitenlandsvoetbalexpert Süleyman Öztürk alle actie in het buitenland. Vanzelfsprekend gaan we uitgebreid in op de galavoorstelling die Barcelona zaterdagavond ten beste gaf tegen Athletic de Bilbao tijdens de finale van het toernooi om de Copa del Rey. Met Lionel Messi en Frenkie de Jong als draaischijven werden de Basken op de pijnbank gelegd.

En uiteraard bespreken we de stoute plannen van twaalf Europese clubs om tot een Super League te komen. Gaat het voetbal zoals wij dat kennen voor altijd veranderen? Onze stelling luidt: 'De Super League is de doodsteek voor het voetbal.'

Poll (gesloten) De Super League is de doodsteek voor het voetbal
  • 87% Eens (1.004 stemmen)
  • 13% Oneens (151 stemmen)

De talkshow van VI wordt elke maandag vanaf 16.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Voetbal International, dat 128.000 abonnees telt en maandelijks ruim twee miljoen kijkers trekt. Ook is de show live te volgen via de app en (mobiele) website van VI.

App-update
Om de online talkshow goed te kunnen bekijken via de VI-app is het belangrijk dat de nieuwste update is geïnstalleerd. Bekijk in de App Store voor Android of iOS of je de nieuwste versie op je telefoon hebt. In de nieuwe app is ook een aantal bugfixes toegepast.

Bekijk hier de uitzending van vorige week:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.