Stelling: Ajax gaat naar de halve finale van de Europa League

Reacties

Kostas Lamprou is maandagmiddag te gast in de talkshow van Voetbal International, die elke maandag om 16.00 uur begint. Tijdens de uitzending is er volop aandacht voor de zeer interessante Europese midweek die voor ons ligt.

Stelling: Ajax gaat naar de halve finale van de Europa League

Titelverdediger Bayern München vecht dinsdag voor zijn Champions League-bestaan, Manchester City zet de jacht op de quadruple voort en Chelsea hoopt de goede reeks onder Thomas Tuchel te bekronen met een plaats bij de laatste vier in het elitetoernooi. En amper bekomen van de Clásico probeert Real Madrid de klus tegen Liverpool te klaren. Genoeg te bespreken dus over het buitenlandse topvoetbal, en dat doen we met VI-redacteur Bas van den Hoven. De blik gaat hierbij ook uit naar een team dat louter nog vecht voor binnenlandse glorie: Barcelona. De stelling die we aanvliegen luidt: 'Barcelona wordt ondanks de nederlaag in Madrid kampioen.'

Poll (gesloten) Barcelona wordt ondanks de nederlaag in Madrid kampioen
  • 44% Eens (639 stemmen)
  • 56% Oneens (807 stemmen)

Ook hoofdredacteur en Ajax-watcher Freek Jansen is maandagmiddag van de partij. Voor de Amsterdammers is de oogstperiode aanstaande. De landstitel is al bijna in de knip en zondag duelleert de formatie van Erik ten Hag met Vitesse om de KNVB-beker. Eerst wacht donderdag echter nog de return tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Na de 1-2 thuisnederlaag weet Ajax dat het sowieso minimaal twee keer moet scoren om voor de derde keer in vijf seizoenen de laatste vier in een Europees toernooi te bereiken. We poneren in de show de volgende stelling naar aanleiding van dit onderwerp: 'Ajax gaat naar de halve finale van de Europa League.'

Poll (gesloten) Ajax gaat naar de halve finale van de Europa League
  • 45% Eens (685 stemmen)
  • 55% Oneens (828 stemmen)

Waar Ajax eerst nog een zwaar duel met AS Roma wacht, kan die andere finalist rustig toeleven naar de climax in het bekertoernooi. Vitesse beleefde een magere generale repetitie tegen ADO Den Haag, maar dat doet uiteraard niets af aan het sterke seizoen dat de Arnhemmers draaien. Met Iwan van Duren zoomen we in op de kwaliteiten van Vitesse, waarbij we ingaan op deze stelling: 'Riechedly Bazoer is de beste speler in de Eredivisie.'

Poll (gesloten) Riechedly Bazoer is de beste speler in de Eredivisie
  • 6% Eens (83 stemmen)
  • 94% Oneens (1.306 stemmen)

Uiteraard bespreken we met Lamprou zijn eigen loopbaan en staan we met hem stil bij de situatie van RKC Waalwijk, dat keurig boven de degradatiestreep staat.

De talkshow van VI wordt elke maandag vanaf 16.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Voetbal International, dat 128.000 abonnees telt en maandelijks ruim twee miljoen kijkers trekt. Ook is de show live te volgen via de app en (mobiele) website van VI.

App-update
Om de online talkshow goed te kunnen bekijken via de VI-app is het belangrijk dat de nieuwste update is geïnstalleerd. Bekijk in de App Store voor Android of iOS of je de nieuwste versie op je telefoon hebt. In de nieuwe app is ook een aantal bugfixes toegepast.

Bekijk hier de uitzending van vorige week:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.