'Gele rook' in Breda: Steijn moet NAC weer naar Eredivisie loodsen

Reacties

Iets meer dan een jaar na zijn vertrek bij VVV-Venlo keert Maurice Steijn als trainer terug op de Nederlandse velden. De 46-jarige Hagenaar is bij NAC Breda de opvolger van Peter Hyballa en heeft voor drie jaar getekend.

'Gele rook' in Breda: Steijn moet NAC weer naar Eredivisie loodsen
© Pro Shots

Met Steijn aan het roer hoopt NAC in het tweede seizoen na de laatste degradatie in 2019 terug te keren op het hoogste niveau. De voormalig trainer van ADO Den Haag leidde VVV in 2017 naar de Eredivisie door kampioen te worden van de Eerste Divisie.

Steijn werkte in totaal vijf jaar bij VVV, dat zich onder zijn leiding op knappe wijze handhaafde in de Eredivisie. Vorig jaar zomer koos de oud-speler van NAC voor een lucratief avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Wahda, maar daar kwam in oktober een einde aan.

Nu keert Steijn dus terug bij NAC, de club waar hij zijn actieve loopbaan in 2002 afsloot. Eerder dit jaar behoorde ook een rentree bij ADO tot de mogelijkheden, maar van een terugkeer in zijn geboortestad kwam het niet. Uiteindelijk werd Aleksandar Rankovic de nieuwe hoofdtrainer in Den Haag.

NAC meldt dat Steijn eerder van zijn vakantie terugkomt om maandag al de training te leiden. 'Allereerst ben ik erg blij en trots op mijn terugkeer bij deze mooie club', zo vertelt hij op de clubwebsite. 'Toen NAC belde, heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag trainer zou worden van NAC. Ik denk dat we goede match zijn. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met de selectie aan te slag te gaan en hoop NAC terug te kunnen brengen naar waar het hoort.'

Algemeen directeur Mattijs Manders is eveneens verguld. 'Ik ben erg blij met de aanstelling van Maurice Steijn. We zien in hem een uitstekende trainer die tevens goed past bij NAC. Met Maurice willen we, vanuit een langetermijnvisie, bouwen aan NAC. We hebben dan ook bewust gekozen om vertrouwen uit te spreken in de vorm van een meerjarig contract. Wij kijken erg uit naar de samenwerking.'

Gele rook in Breda:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.