Steijn houdt zich vast aan goede fases tegen Marseille en Feyenoord

Reacties

De eerste Klassieker van Maurice Steijn draaide uit op een deceptie. De trainer zag zijn Ajax een oorwassing krijgen van Feyenoord en legde dat na afloop uit voor de camera's.

Steijn houdt zich vast aan goede fases tegen Marseille en Feyenoord
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

'We wilden proberen wat te forceren, maar je ziet dat je na dertig seconden een grote kans tegen krijgt en binnen drie minuten een goal. Dan is het 0-4 en weet je dat het gespeeld is, het was ook een heel zware opgave', analyseerde de Hagenaar, die daarna tegenover de camera van ESPN verklapte wat het tactische plan was.

'Waar het kon wilden we met drie man achterin voetballen, met onze buitenspelers wat hangend en de lijn openmaken met onze twee spitsen. Daar kwamen we weinig aan toe, dan ga je het met lange ballen proberen, maar het was vandaag te weinig', aldus Steijn over zijn aanpak die dus enkele minuten na de hervatting de prullenbak in kon. De trainer heeft in elk geval de moed niet verloren.

'We gaan aan de slag. Dat het beter moet weet ik als eerste, en iedereen weet het. Ik houd me vast aan gedeeltes tegen Olympique Marseille en tot de 0-2 tegen Feyenoord. We hebben weinig trainingsuren gehad met elkaar, daarin moeten we aan de slag. Bij vlagen zien we het wel terug op de training, maar het moet heel snel ook in de wedstrijden gebeuren', aldus Steijn.

De van Sparta Rotterdam gekomen trainer weet dat de druk op hem toeneemt. 'Bij Ajax is natuurlijk altijd druk, en het is ook logisch dat er druk komt op een staf en een spelersgroep als de prestaties achterblijven. Daar loop ik niet voor weg, nu is het mijn verantwoordelijkheid dat we zo snel mogelijk klimmen op de ranglijst. Straks gaan we de ploeg bij elkaar rapen en ons op RKC Waalwijk richten. We moeten door en we gaan door', sprak de oefenmeester, die over het ontslag van Sven Mislintat niets kwijt wilde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.