Steijn heeft in de interlandperiode de tijd, maar niet de spelers

Reacties

Normaal gesproken zou met de huidige vorm van Ajax de interlandperiode als geroepen komen. Zo krijgen de Amsterdammers immers de tijd om te werken aan de broodnodige vastigheden in het elftal. Ajax-trainer Maurice Steijn weet echter dat dit niet zomaar gaat lukken in de komende weken.

Steijn heeft in de interlandperiode de tijd, maar niet de spelers
© ESPN
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 0
Ajax
Ajax

En dan gaat het niet alleen om het feit dat het proces langer duurt. 'Negentig procent van de spelers is straks weg', doelt Steijn tijdens het persmoment na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op de internationals van Ajax. 'Die komen pas in de loop van de week waarin we tegen FC Twente spelen terug. Dus zul je alsnog heel kort de tijd hebben. Je moet volle dagen maken om de ploeg klaar te maken voor Twente, dat is een feit. We kunnen het niet mooier maken dan het is.'

Dat geldt ook voor de wedstrijd tegen Fortuna. Steijn zag simpele dingen fout gaan in het debutantenbal. Josip Sutalo, Gastón Ávila, Georges Mikautadze, Anton Gaaei en Chuba Akpom debuteerden, Kristian Hlynsson maakte zijn basisdebuut in de competitie. 'Ik vind het lastig om direct na de wedstrijd kritisch te zijn op individuele spelers', geeft Steijn aan op de vraag wat hij vond van de debutanten.

Onze analyse van Fortuna Sittard - Ajax.

'Ik geef die kritiek één op één', gaat Steijn verder tijdens de persconferentie. 'Als ik dan toch iemand moet noemen waar ik heel positief over ben is dat Sutalo. Aan hem heb je heel duidelijk kunnen zien dat hij het Ajax-niveau heeft. Het niveau waar we naartoe willen. Je ziet dat een aantal spelers nog onwennig zijn, we hebben gewoon heel kort gehad om het met elkaar neer te kunnen zetten.'

Dat neerzetten zal in de komende weken moeten beginnen, want na een relatief makkelijke seizoenstart komt er een pittig schema aan. 'Als je ons schema zo aan de voorkant ziet, hoop je dat dit zekerheidjes zijn om op negen punten te komen in een periode waarin je bouwt aan een nieuwe ploeg. Maar negen punten hebben we niet verdiend met dit spel. In de komende weken wacht ons een heel ander programma, met FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord', weet Steijn.

De komende vijf duels van Ajax


Zo 17 sep.

Do 21 sep.

Zo 24 sep.

Wo 27 sep.

Za 30 sep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.