Steijn beraadt zich op aanbieding PEC

Reacties

Een overgang van Maurice Steijn naar PEC Zwolle komt dichterbij. Dat de trainer van VVV-Venlo niet onwelwillend tegenover de stap staat, blijkt uit het feit dat hij dinsdagavond een uitgebreid gesprek heeft gevoerd met een delegatie van de Overijsselse club.

Steijn beraadt zich op aanbieding PEC

Steijn zou een positief gevoel hebben overgehouden aan het onderhoud, maar nog wel om bedenktijd hebben gevraagd. De Hagenaar heeft het aan het einde van zijn vijfde seizoen nog altijd goed naar zijn zin bij VVV. Bovendien is zijn gezin na een verhuizing vorig jaar net gesetteld in Venlo. Maar Steijn weet ook dat in Zwolle in financieel en sportief opzicht meer mogelijkheden liggen. Hij wil zich voorlopig niet uitlaten over een eventuele overgang.

Saillant genoeg gaat hij zondag met VVV op bezoek bij PEC. De Zwolse selectie herbergt voor de trainer, die deze week voor een Rinus Michels Award werd genomineerd, een aantal vertrouwde gezichten. Bij ADO Den Haag werkte hij samen met Mike van Duinen en Stanley Elbers, in Venlo had hij Clint Leemans, Vito van Crooy en Lennart Thy onder zijn hoede.

VVV ziet Steijn niet graag vertrekken, maar wil hem de kans op een volgende stap in zijn loopbaan ook niet ontnemen. De speelruimte van de Venlose club is sowieso beperkt; in het nog twee jaar doorlopende contract met Steijn is een gelimiteerde afkoopsom opgenomen. Dat bedrag zou voor PEC geen onoverkomelijk obstakel zijn. VVV is voorbereid op een eventueel vertrek van Steijn en heeft een lijstje met mogelijke opvolgers paraat. De naam Jurgen Streppel zingt in Venlo al rond als een voorname kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.