Stegeman: 'We mogen best iets brutaler zijn bij PEC'

Reacties

Na een chaotisch jaar waarin er van alles en nog wat misging voor John Stegeman en PEC Zwolle, hoopt de trainer nu vooral op stabiliteit. Stegeman vindt echter ook dat de borst wel wat meer vooruit mag in Zwolle.

Stegeman: 'We mogen best iets brutaler zijn bij PEC'
© Pro Shots

'Op dit moment is voor het belangrijkste dat we een stabiel seizoen draaien, maar we moeten uitdagingen ook niet uit de weg gaan. We hoeven ook niet altijd maar bescheiden te blijven', stelt de PEC-coach in een uitgebreid interview in de Voetbal International van deze week.

'We mogen best iets meer met de borst vooruit lopen en uitspreken dat we het beter willen doen. Dat we niet willen verliezen en hoger willen eindigen dan mensen misschien van ons verwachten. Ik ga hier nu niet schreeuwen dat we in het linkerrijtje móéten eindigen, maar ik vind wel dat je elkaar elke dag moet dwingen het maximale eruit te halen. Als we dat doen, dat kunnen we zoals in de voorbereiding bleek, van iedereen winnen en kunnen we misschien wel stunten', aldus Stegeman.

'Bescheidenheid is prima, maar dat moet niet betekenen dat wanneer het even tegenzit de koppies gaan hangen. Op het moment dat je gaat zeggen: wij willen niet degraderen, gaat iedereen geloven dat het goed is als we daar net boven staan', zegt de PEC-trainer.

'Wij moeten onszelf blijven triggeren en uitdagen, dan kunnen we op een mooie positie eindigen dit jaar. Borst vooruit, zonder dat we onszelf ineens héél goed gaan vinden, maar we mogen best iets brutaler zijn. Misschien kunnen wij wel verrassen.'

Het volledige interview met John Stegeman is te lezen in de Voetbal International of op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.