Stegeman en Heracles na dit seizoen uit elkaar

Reacties

John Stegeman is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van Heracles Almelo. Dat hebben beide partijen 'in goede harmonie' afgesproken, zo meldt de club op de website.

Stegeman en Heracles na dit seizoen uit elkaar

Stegeman zelf stelt nog altijd tevreden te zijn bij de club, maar constateert ook dat het 'na bijna vier jaar hoofdtrainerschap voor beide partijen goed is om na dit seizoen verder te kijken'. Daarom vertrekt hij na deze jaargang. 'Samen met de overige leden van de staf en de spelersgroep ga ik er alles aan doen om het huidige seizoen succesvol af te sluiten. Ik blijf de club altijd dankbaar dat ik de kans en het vertrouwen heb gekregen om mijzelf als hoofdtrainer te bewijzen.'

Ook Heracles toont zich dankbaar richting de oefenmeester. 'Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van de afgelopen jaren', laat algemeen directeur Rob Toussaint weten. 'Hij wist de club in een moeilijk seizoen rechtstreeks te behouden voor de Eredivisie en bereikte in 2016 Europees voetbal. We hebben het volste vertrouwen in een positief vervolg van het huidige seizoen. Daarnaast zullen wij op korte termijn invulling geven aan het hoofdtrainerschap voor het komende seizoen.'

Stegeman kwam op de laatste dag van augustus 2014 aan het roer toen Jan de Jonge werd ontslagen in Almelo. Destijds nam de assistent-trainer het stokje op interim-basis over, maar niet veel later werd duidelijk dat de club verder wilde met Stegeman als hoofdtrainer. Hij redde de zwalkende ploeg van degradatie, om een jaar later de play-offs om Europees voetbal te winnen. Dat avontuur in de Europa League zat er na twee duels met FC Arouca uit Portugal al op.

Op dit moment staat Heracles elfde in de Eredivisie, met tien punten voorsprong op de degradatiestreep en tien punten achterstand op plek zeven, de eerste positie die aan het eind van het seizoen play-offs om Europees voetbal betekent. Afhankelijk van wie de KNVB-beker wint, kan ook plaats acht daar recht op geven.

'John Stegeman heeft knap zijn stempel gedrukt op Heracles Almelo'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.