SteDoCo kan niet stunten in 'Frans Adelaar-bekerderby' tegen FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. Frans Adelaar stond tegenover zijn grote liefde, maar moest constateren dat de spelers van zijn werkgever SteDoCo het geen moment echt spannend konden maken.

SteDoCo kan niet stunten in 'Frans Adelaar-bekerderby' tegen FC Utrecht
© Pro Shots
SteDoCo
SteDoCo
0 - 5
FC Utrecht
FC Utrecht

De opstelling van Sterk Door Combinatie uit het Zuid-Hollandse dorpje Hoornaar kende de nodige spelers met een verleden in het profvoetbal. Zo stonden keeper Petar Stoskovic, Ibrahima Touré (allebei FC Dordrecht), Ingo van Weert (RKC Waalwijk), Milad Intezar (FC Oss én tienvoudig international van Afghanistan) en Steven Edwards (NAC Breda en Helmond Sport) allemaal aan de aftrap. De misschien wel bekendste en meest opvallende man zat echter op de bank bij de Derde Divisionist.

SteDoCo-trainer Adelaar werd geboren in de Domstad en speelde van 1979 tot 1989 bij FC Utrecht, waarmee hij in 1985 de KNVB-beker won. Tussen 1997 en maart 2000 was hij assistent-trainer in Stadion Galgenwaard, waar hij vervolgens tot de zomer van 2002 zelfs hoofdtrainer was. In zijn laatste seizoen bereikte hij de bekerfinale met FC Utrecht, maar in de verlenging (die Ajax afdwong door de beroemde buitenspelgoal van Wamberto) gingen Adelaar en co onderuit.

Dinsdag stond hij dus tegenover de club die hem zo na aan het hart ligt, maar een sensatie kwam er niet. FC Utrecht (dat aantrad zonder Willem Janssen en Mike van der Hoorn) had een dik kwartier nodig om op voorsprong te komen. Uit een corner belandde de bal met veel mazzel voor de voeten van Remco Balk, die de 0-1 binnenprikte. De jonge spits hield Adrián Dalmau op de bank en luisterde zijn basisplek dus op met een goal. Een paar minuten voor rust werd het vervolgens 0-2, via een schitterend schot met links van Othmane Boussaid.

Een paar minuten na de pauze kreeg Vincent Verheul nog wel een grote mogelijkheid voor de thuisploeg, maar hij schoot de bal naast. Vlak daarna werd het aan de overkant 0-3 via Adam Maher. Daarmee was de lucht er wel uit bij SteDoCo. De 0-4 werd gemaakt door Moussa Sylla, die na een gekeerd schot van Boussaid de rebound binnenschoot. Op aangeven van Joris van Overeem bepaalde Sander van de Streek de eindstand in de slotseconde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.