FCSB toeschouwer op feestavond Immobile, De Vries buigt voor Zenit

Lazio heeft zich met dank aan Ciro Immobile met kinderlijk gemak geschaard bij de laatste zestien van de Europa League. Voor Dorus de Vries (37) was het een mindere avond.

Lazio – FCSB 5-1 (0-1)
Lazio heeft zich zonder problemen ten koste van FCSB geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De Romeinse formatie, waar Stefan de Vrij in de basis stond, had de achterstand van de eerste wedstrijd al in de eerste helft omgezet in een ruime voorsprong. Ciro Immobile was voor rust al de gevierde man met twee treffers. Bastos had negen minuten na zijn entree als vervanger van de geblesseerde Martín Cáceres ook van zich doen spreken met een doelpunt. In de tweede helft ging Lazio door op het ingezette pad. Felipe Andersson zorgde in de 51ste minuut voor de 4-0, voordat Ciro Immobile in de 71ste minuut zijn (valse) hattrick compleet maakte. FCSB redde de eer via Harlem Gnohéré, maar kon daarmee de feestavond van Immobile niet verpesten. De spits voerde met zijn productie zijn seizoentotaal op tot 29 doelpunten.

RB Leipzig – Napoli 0-2 (3-1)
De treffer van Piotr Zielinski na ruim een half uur bood Napoli meer hoop de op eigen veld opgelopen achterstand weg te kunnen werken. De Pool schoot raak nadat RB Leipzig-doelman Peter Gulacsi een poging van Lorenzo Insigne maar half had kunnen keren. De Napolitaanse druk leidde in de slotfase tot de 0-2 van Insigne. Maar de tijd was te kort voor de gasten om de Duitsers nog een keer op de knieën te krijgen en daarmee het Europa League-avontuur te verlengen.

Zenit Sint-Petersburg – Celtic 3-0 (0-1)
Met Dorus de Vries (37) op het doel heeft Celtic afscheid moeten nemen van het Europese podium. De Nederlandse doelman had na minder dan een half uur al twee Zenit-doelpunten moeten incasseren. Op de kopbal van Branislav Ivanovic was hij kansloos, maar bij het afstandsschot van Daler Kuzyaev zag De Vries er niet goed uit. Met de twee treffers had Zenit Sint-Petersburg de nederlaag in Schotland meer dan alleen weggewerkt. Een kwartier na rust maakte Aleksandr Kokorin een einde aan de Europese illusies van Celtic.

Atlético Madrid – FC Kopenhagen 1-0 (4-1)
Met de comfortabele marge van de heenwedstijd kon Atlético Madrid het zich veroorloven rustig aan te doen. Zeker na de vroege treffer van Kevin Gameiro was er voor de Rojiblancos geen vuiltje meer aan de lucht. Het was FC Kopenhagen niet gegeven de eer te redden.

Lokomotiv Moskou – OGC Nice 1-0 (3-2)
Mario Balotelli heeft zijn laatste Europese wedstrijd van het seizoen gespeeld. De aanvaller werd met OGC Nice uitgeschakeld door Lokomotiv Moskou. In de eerste helft in de Russische kou toonde de Italiaan zich onder andere met twee fraaie vrije trappen gevaarlijk. Maar het resulteerde niet in de noodzakelijke treffer voor de Fransen, die de eerste wedstrijd hadden verloren (2-3). Igor Denisov bracht na een half uur Lokomotiv verder op koers van een plaats bij de laatste zestien. Nice kon niet voorkomen dat de Moskouse formatie, met voormalig Eredivisie-krachten Ari en Jefferson Farfán in de gelederen, het Europese avontuur kan voortzetten.