'Status van Frenkie de Jong heeft ook gevolgen voor Newcastle United'

Reacties

Het kapitaalkrachtige Newcastle United ziet Conor Gallagher als topdoelwit in de laatste twee weken van de transfermarkt, zo melden diverse media in Engeland. De 22-jarige middenvelder gaat bij Chelsea gebukt onder de zware concurrentie en heeft geen basisplaats. 

'Status van Frenkie de Jong heeft ook gevolgen voor Newcastle United'
© Pro Shots

Een overstap naar Newcastle kan voor Gallagher daarom aantrekkelijk zijn, maar volgens Sky Sports wil Chelsea niet meewerken zolang geen nieuwe middenvelder wordt binnengehaald. Frenkie de Jong is nog altijd het belangrijkste doelwit op Stamford Bridge, zo wordt aan de berichtgeving toegevoegd. De Jong heeft zelf nog geen indicatie gegeven van een vertrekwens bij Barcelona. Zaterdag begon hij nog op de bank tegen Rayo Vallecano (0-0).

Newcastle is op zoek naar versterking op het middenveld en heeft nog geen succes in de jacht op James Maddison van Leicester City, waardoor het vizier wordt gericht op Gallagher. Vorige week zei trainer Thomas Tuchel van Chelsea dat 'iedereen in principe te koop is', dus ook Gallagher. 'Conor vecht voor zijn plek op het middenveld', gaf hij aan. 'Het is moeilijk voor hem, want we hebben momenteel eigenlijk maar twee plekken centraal op het middenveld.'

Tuchel beschreef zichzelf als een 'groot liefhebber' van Gallagher. 'Het is een fantastische jongen. Maar hij heeft zware concurrentie van N'Golo (Kanté, red.), Jorgi (Jorginho) en Kova (Mateo Kovacic), die gewend zijn met elkaar op het veld te staan.' Gallagher maakte vorig seizoen op huurbasis bij Crystal Palace een goede indruk en groeide uit tot viervoudig international van Engeland. In de eerste twee duels van het huidige seizoen viel hij kort in bij Chelsea. Dat waren pas zijn eerste twee optredens voor de club, want de afgelopen jaren werd hij ook al verhuurd aan Charlton Athletic, Swansea City en West Bromwich Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.