Statements van Barça, Juve en Real: Super League leeft weer

Reacties

Het lijkt erop dat de welbekende Super League nieuw leven ingeblazen kan worden. Uit statements van Barcelona, Juventus en Real Madrid blijkt dat de UEFA is teruggefloten door een rechtbank en dat de Europese voetbalbond alle clubs die onderdeel waren van de afgebrokkelde supercompetitie niet mag straffen.

Statements van Barça, Juve en Real: Super League leeft weer
© Pro Shots

Barcelona, Juventus en Real Madrid zijn de overgebleven clubs die de handen niet af hebben getrokken van het Super League-project, Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atlético Madrid, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur waren de andere clubs die de Super League wilden opstarten. Zij krabbelden onder felle druk terug.

De elitecompetitie werd razendsnel afgeschoten onder druk van fans, sponsors en de UEFA. De onrust zal waarschijnlijk weer terugkeren, want op de officiële websites melden Barça, Juve en Real Madrid dat zij succesvol in beroep zijn gegaan tegen de straffen van de UEFA. De negen clubs die afstand hadden genomen van de Super League kregen een boete en konden rekenen op minder geld uit Europese competities, met Barça, Juve en Real Madrid had de UEFA nog een appeltje te schillen. Voorlopig is de juridische strijd dus echter gewonnen door de Super League-clubs. Mogelijk gaat de UEFA nog in beroep, terwijl de zaak ook nog bij het Europees Hof ligt.

Toch is de laatste alinea in de persberichten een pijnlijke voor de Europese voetbalbond. 'We zijn verheugd dat we vanaf nu niet langer slachtoffer zullen zijn van de bedreigingen van de UEFA. Ons doel is om het Super League-project op een constructieve en collaboratieve manier verder te ontwikkelen, waarbij we rekenen op de bijdrage van alle belanghebbenden van het voetbal: fans, spelers, coaches, clubs, nationale en internationale competities en federaties.'

De drie Europese grootmachten proberen clubs weer aan tafel te krijgen. Ook clubs en mensen die fel tegen het idee waren krijgen een kans om hun mening te uiten. Barcelona, Juventus en Real Madrid erkennen dat de originele plannen niet vaststaan. 'We zijn ons ervan bewust dat sommige elementen van ons voorstel herzien kunnen worden en uitgevoerd kunnen worden door middel van dialoog en consensus. We blijven vertrouwen hebben in het succes van dit project, dat altijd de wetgeving van de Europese Unie zal respecteren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.