Statement voetbalwereld met OneLove-aanvoerdersbanden en wereldprimeur

Reacties

In de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen en in het Nederlandse zaalvoetbal wordt komend weekend nogmaals benadrukt dat niemand uitgesloten mag worden. 'Een boodschap die helaas nog steeds actueel en noodzakelijk is', stelt de KNVB.

Statement voetbalwereld met OneLove-aanvoerdersbanden en wereldprimeur
© Pro Shots

'Dit statement vindt plaats in het weekend na International Coming Out Day en krijgt vorm dankzij allerlei regenboog-uitingen gericht op LHBTI-acceptatie en uitingen van OneLove, de campagne voor verbinding en dus tegen alle vormen van discriminatie', legt de KNVB uit. 'In de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie zaalvoetbal mannen en Eredivisie zaalvoetbal vrouwen dragen alle trainers en de (assistent)scheidsrechters regenboogspeldjes en de aanvoerders OneLove-aanvoerdersbanden.'

Maar daar blijft het niet bij. 'Aanstaande vrijdag hebben Telstar en FC Volendam een wereldprimeur doordat beide teams aantreden in een speciaal ontworpen regenboogshirt. Een prachtig én vooral uniek initiatief dat alle complimenten verdient', zo stelt een woordvoerder namens de Keuken Kampioen Divisie op de website van de Eredivisie CV. 'Het is voor het eerst in de historie dat dit gebeurt en het is veelzeggend dat clubs zover gaan om aandacht te vragen voor dit thema. Als grootste sport van het land wil het voetbal haar verantwoordelijkheid nemen om LHBTI+ acceptatie te maximaliseren.'

Op de KNVB Campus in Zeist zullen in het weekend tevens regenboogvlaggen wapperen, terwijl ook de amateurclubs zijn gevraagd zich aan te sluiten bij de actie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.