Stap hogerop voor Kubo richting een doorbraak bij Real Madrid

Reacties

Real Madrid laat Takefusa Kubo ook komend seizoen bij een competitiegenoot vlieguren maken. Het Japanse supertalent gaat op huurbasis naar Villarreal, dat de deal spoedig wereldkundig zal maken.

Stap hogerop voor Kubo richting een doorbraak bij Real Madrid
© Pro Shots

Real en Villarreal zaten dinsdag met elkaar om tafel en deze woensdag worden volgens AS de laatste plooien recht gestreken. Granada, Celta de Vigo en Osasuna waren ook in de race voor de negentienjarige aanvaller, maar de aanwezigheid van Unai Emery bij Villarreal heeft de doorslag gegeven. Real meent dat Emery de juiste coach is om Kubo verder te helpen bij zijn ontwikkeling. Bovendien kan de aanvaller bij Villarreal Europees voetbal spelen.

Kubo kwam vorig jaar binnen bij Real Madrid, nadat hij in Spanje eerder in de jeugdopleiding van Barcelona had gezeten. Hij moest de Catalanen verlaten omdat Barcelona de regels voor het aantrekken van minderjarige spelers had overtreden. Kubo maakte vorig jaar zomer indruk op de trainingen bij Real en beelden van zijn acties gingen de hele wereld over. Zinedine Zidane had de jongeling echter nog niet nodig bij het eerste elftal.

Real stuurde de aanvaller op huurbasis naar Real Mallorca, waarvoor hij in het afgelopen seizoen 35 competitiewedstrijden speelde. Bij Villarreal gaat hij nu een stapje hogerop in zijn missie om uiteindelijk door te breken bij Real. 'Het is mijn doel om daar te slagen. Daar ga ik alles aan doen', zei Kubo onlangs nog. In de wandelgangen werd hij recentelijk in verband gebracht met Ajax, maar de Amsterdammers lijken niet serieus voor Kubo in de markt te zijn geweest.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.