Stap hogerop lonkt voor Boëtius na sterk seizoen in Bundesliga

Reacties

Voor FSV Mainz 05 wordt het nog een hele opgave om Jean-Paul Boëtius voor de club te behouden. Zijn zaakwaarnemer claimt dat er vier aanbiedingen voor de Nederlander zijn binnengekomen.

Stap hogerop lonkt voor Boëtius na sterk seizoen in Bundesliga
© Pro Shots

Mainz beleefde een moeizaam seizoen in de Bundesliga en eindigde uiteindelijk als dertiende, met een voorsprong van zeven punten op het gedegradeerde Fortuna Düsseldorf. Boëtius was als aanvallende middenvelder een lichtpuntje in het worstelende elftal van Achim Beierlorzer. Mogelijk wordt dat deze zomer beloond met een mooie transfer.

De zaakwaarnemer van de 26-jarige Boëtius, Erkan Alkan, zegt tegen BILD dat er vier clubs achter zijn cliënt aan zitten. De Duitse krant heeft begrepen dat het gaat om Leeds United, Fulham, Fiorentina en Sevilla. Bij laatstgenoemde club zou hij ploeggenoot van Luuk de Jong kunnen worden, in Italië van Sofyan Amrabat en bij Leeds van Pascal Struijk.

Ondanks de interesse is een vertrek bij Mainz nog allesbehalve een zekerheid voor Boëtius. De oud-Feyenoorder ligt nog voor twee jaar vast bij de Duitse club, die 'miljoenen' voor de aanvaller zou vragen. Datzelfde doet Mainz bij Robin Quaison: hij wordt gevolgd door Tottenham Hotspur.

Boëtius heeft er sinds zijn vertrek bij Feyenoord twee seizoenen bij Mainz op zitten. In het afgelopen voetbaljaar was hij in 28 competitiewedstrijden goed voor vier goals en vijf assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.