Standard maakt Preud'homme woest: 'Niet het niveau om Ajax te kloppen'

Reacties

Standard Luik-trainer Michel Preud'homme was zwaar teleurgesteld in zijn ploeg, die dinsdagavond kansloos was tegen Ajax. De Belg haalde ongenadig hard uit naar zijn eigen spelers, en moest toegeven dat de Amsterdammers simpelweg te sterk waren.

Standard maakt Preud'homme woest: 'Niet het niveau om Ajax te kloppen'

Door overtuigend met 3-0 voorbij de Belgen te wervelen, rekende Ajax (na de 2-2 in de heenwedstrijd) over twee duels simpel af met Standard. En dat was Preud'homme een doorn in het oog. 'In plaats van druk te zetten, speelden we op twee kilometer per uur én op twee meter van de man. Zo kan je geen druk zetten', zo haalde de ex-trainer van FC Twente hard uit naar zijn eigen selectie.

De spelers van Standard deden ook totaal niet wat van ze werd gevraagd. 'Uit de heenwedstrijd wisten we dat Hakim Ziyech en Dusan Tadic naar de linkerkant uitwijken om daar een meerderheid te creëren. Ik posteerde daar Uche Agbo om de rechtsback en centrale verdediger bij te staan, maar onze hele rechterflank liep constant uit positie. Dat begon met Mehdi Carcela die geen druk zette en zo werd het moeilijk voor de rest', foeterde de trainer.

Preud'homme constateert dat zijn spelers tactisch niet de sterksten zijn. 'Kijk, wij proberen iets neer te zetten, maar ik zie steeds meer dat mijn spelers het moeilijk hebben om tactisch te trainen of een tactisch plan te volgen. Als je op een bepaald niveau speelt, moet dat wel lukken. Je komt niet op het veld om zomaar iets te doen. Ik heb dat ook aangehaald in de rust, maar meteen pakken we weer een goal aan die rechterkant.'

De voormalig keeper zag wél dat er iets van herstel kwam, maar het was niet genoeg. 'Uiteindelijk kwam het eergevoel wel op en begonnen we duels te winnen, maar toen schoten we twee keer op de lat. Op dit niveau moet je gewoon scherp zijn vanaf de eerste minuut. Willen afzien, niet gewoon op het veld staan. We hebben op dit moment niet het niveau om Ajax te kloppen. Zo simpel is het en we moeten dat durven toegeven.'

'Fenomenale Ziyech in half jaar van fluitconcerten naar staande ovatie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.