Standard legt druk bij Ajax

Reacties

Trainer Michel Preud'homme heeft zich in een interview uitgesproken over tegenstander Ajax. Standard Luik en de Amsterdammers treffen elkaar dinsdag voor het eerst in de derde voorronde van de Champions League.

Standard legt druk bij Ajax

Preud'homme erkent dat Ajax een goede indruk heeft achtergelaten in het tweeluik met Sturm Graz. 'Het lijkt erop dat Ajax erg sterk is. We moeten ons eigen spelletje spelen en Ajax uit de comfortzone zien te krijgen. Als dat lukt, zijn we al halverwege', aldus de oud-keeper in gesprek met La Dernière Heure.

Gekeken naar de uitgaven, die in Amsterdam vele malen hoger liggen dan in Luik, denkt Preud'homme dat Ajax favoriet is in de ontmoeting. 'Ze hebben er alles aan gedaan om het elftal op niveau te krijgen. Als je kijkt naar de kwaliteiten van het team kun je zien wie de favoriet is, maar dat betekent niet dat we al verslagen zijn. De druk ligt bij Ajax, zij moeten de groepsfase van de Champions League bereiken.'

Ajax en Standard staan dinsdagavond in België tegenover elkaar, een week later volgt de returnwedstrijd in de Johan Cruijff Arena. De winnaar speelt in de play-offs van de Champions League tegen Slavia Praag of Dinamo Kiev. De verliezer is al verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League.

Een voorbeschouwing op Standard Luik - Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.