Stam: 'Natuurlijk zit er kwaliteit in Feyenoord'

Reacties

Feyenoord houdt komende zomer de hand op de knip, in het geval er geen speler wordt verkocht. Volgens Jaap Stam ligt er niettemin een basis voor 'een goed team'.

Stam: 'Natuurlijk zit er kwaliteit in Feyenoord'

Stam komt komende zomer terecht bij een club die niet of nauwelijks kan investeren in nieuwe spelers. De oud-international weet waaraan hij begint. 'Ik weet dat Feyenoord beschikt over een aantal jonge en talentvolle spelers. Natuurlijk gaan we kijken hoe ver en goed die zijn, maar ook nu ben ik weer realistisch. Met alleen maar jonge gasten red je het ook niet. Wij zullen op zoek moeten naar een mooie mix van talent dat de kans krijgt en spelers die al wat langer meelopen.'

Wat dat betreft hoeft de nieuwe trainer niet meteen bang te zijn voor een exodus. Van de huidige selectie stopt topscorer Robin van Persie en verlaten voorlopig alleen Jordy Clasie en Cuco Martina de club. Beide spelers zijn gehuurd en keren terug naar hun werkgevers Southampton en Everton.

'Na Van Persie nooit meer zo'n debutant gezien in De Kuip'

Voor de rest ligt iedereen vast en dat biedt ook mogelijkheden. Dat de huidige selectie van Feyenoord kwaliteit heeft, bewees de ploeg dit seizoen zelf tegen Ajax (thuis) en twee keer tegen PSV. En dat ook de jongere spelers zich aandienen, zag Stam tijdens het uitduel van Feyenoord met NAC Breda, waar een jeugdige ploeg de aanstaande degradant van het veld speelde.

'Natuurlijk zit er kwaliteit in Feyenoord', ziet Stam. 'Het is en blijft een club om rekening mee te houden. Met wat andere accenten en misschien toch ook wat nieuwe spelers, afhankelijk van wie gaat en blijft, geloof ik erin dat we echt weer een goed team op de been gaan brengen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.