Stam: 'Jammer dat Siem niet naar Reading komt'

Reacties

Tot dinsdag dacht de clubleiding van Reading dat Siem de Jong een transfer van Newcastle United naar de club van trainer Jaap Stam zou maken. Er lag een driejarig contract voor hem klaar bij Reading, dat vorig seizoen op een haar na promotie naar de Premier League misliep.

Stam: 'Jammer dat Siem niet naar Reading komt'

De clubs hadden een principeakkoord en De Jong leek na gesprekken met Stam, diens assistent Andries Ulderink en technisch directeur Brian Tevreden een overstap naar The Royals te zien zitten. De tussenkomst van Ajax bepaalde anders. Afgelopen maandag openden zaakwaarnemer Louis Laros en de Amsterdamse club de gesprekken over een terugkeer van De Jong naar Ajax.

'Het is jammer dat Siem niet naar Reading komt', reageert Jaap Stam vanuit Engeland. 'We hebben ons best gedaan hem hierheen te halen, maar uiteindelijk is het de speler zelf die beslist waar zijn toekomst ligt. Ik gun Siem en Ajax het beste.'

Ajax hoopt de komst van de aanvallende middenvelder deze week af te ronden. De Jong heeft inmiddels ook gesproken met trainer Marcel Keizer, die in de 28-jarige routinier een welkome aanvulling ziet op zijn jonge selectie. De Jong vertrok in 2014 van Ajax naar Newcastle, waar hij in twee seizoenen slechts 22 competitiewedstrijden in actie kwam, waarvan achttien keer als invaller. Tijdens zijn eerste seizoen kampte de zesvoudig Oranje-international met een spierscheuring en een tweede geval van klaplong.

Het seizoen erop kreeg De Jong amper speeltijd van toenmalig trainer Steve McClaren. 'Ik ben twee jaar van mijn carrière kwijt. Dat klinkt misschien een beetje dramatisch, maar zo voelt dat', zei De Jong eerder dit jaar in VI over zijn periode in Engeland. Vorig jaar kwam de middenvelder op huurbasis uit voor PSV, waar hij in twaalf van de 42 officiële wedstrijden in de basis stond.

Als De Jong en Ajax tot een akkoord komen, moet hij de concurrentiestrijd aan met Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Daarnaast heeft hij bij zowel Ajax als PSV ervaring opgedaan als back-up voor de spitspositie. Dat kan van pas komen in het geval dat Ajax en Kasper Dolberg bezwijken voor het grote geld van AS Monaco. De Franse topclub heeft vijftig miljoen euro over voor de Deense jongeling en is financieel in staat dat bedrag nog flink te laten oplopen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet na de recente recordtransfer van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur echter weten dat Ajax deze transferzomer geen spelers meer zal laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.