Stam en Thy debuteren met gelijkspel tegen Misidjan

De eerste wedstrijd van Jaap Stam als trainer van PEC Zwolle is geëindigd in een gelijkspel. Tijdens het trainingskamp in Spanje was 1. FC Nürnberg de eerste opponent van de club uit Overijssel.

Stam werd eind vorige maand aangesteld als opvolger van de ontslagen John van 't Schip en tegen Nürnberg zat hij voor het eerst op de bank. Ook de van Reading overgenomen Pelle Clement en Lennart Thy debuteerden officieus tegen Nürnberg. Laatstgenoemde is officieel nog geen speler van Zwolle, maar de ex-aanvaller van VVV-Venlo zal waarschijnlijk spoedig zijn overgang officieel maken.

Clement en Thy hadden een basisplaats tegen Nürnberg, dat na een klein half uur op voorsprong kwam door een treffer van Törles Knöl. Kort daarvoor was Thy gevaarlijk, maar zijn schot werd gekraakt. Zes minuten na rust kwam Zwolle op gelijke hoogte. Zian Flemming schoot van buiten het strafschopgebied raak. Het bleef uiteindelijk 1-1 op het La Cala Golf Resort, waar Virgil Misidjan in de tweede helft zijn opwachting maakte bij Nürnberg.

Vrijdag speelt PEC Zwolle zijn volgende oefenwedstrijd. Dan is Bayer Leverkusen, de nieuwe club van trainer Peter Bosz, de tegenstander. Op zaterdag 19 januari hervat de ploeg van Stam de competitie met een thuisduel tegen Feyenoord.