Stadsbestuur en ministerie willen Feyenoord-fans opnieuw weren uit Rome

Reacties

Het lijkt er niet op dat er op 20 april supporters van Feyenoord welkom zijn in Rome. De Rotterdamse club treft dan AS Roma in de Europa League, maar net als in september wil het stadsbestuur liever geen fans van Feyenoord ontvangen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken mengt zich in de zaak.

Stadsbestuur en ministerie willen Feyenoord-fans opnieuw weren uit Rome
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
nv
4 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Supporters van Feyenoord waren in september ook al niet welkom in Rome toen de wedstrijd tegen Lazio werd gespeeld. Dat had te maken met een straf van de UEFA naar aanleiding van gebeurtenissen van vorig seizoen in de Conference League. In Rome denkt men nu terug aan 2015. Toen beschadigden Feyenoord-fans een Romeinse fontein in de aanloop naar de wedstrijd tegen AS Roma. Toen Feyenoord vorige maand bij de loting voor de kwartfinale werd gekoppeld aan Roma begon burgemeester Roberto Gualtieri al over een verbod op uitsupporters.

Dat verbod lijkt er nu te komen, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De stad Rome wil in 2030 de wereldexpo organiseren en in het kader daarvan wordt de stad grondig geïnspecteerd. Een van die inspecties vindt in de dagen na AS Roma-Feyenoord plaats. Het stadsbestuur vreest voor ongeregeldheden rond dat duel. Daarom vroeg Gualtieri het ministerie om een verbod op kaartverkoop aan Feyenoord-fans.

De stad hoopt dat ongeregeldheden uitblijven als Feyenoord-fans geen kaartjes kunnen krijgen voor de wedstrijd. Eerder deze maand ging het in Napels nog mis. Supporters van Eintracht Frankfurt waren niet welkom bij de Champions League-wedstrijd tegen Napoli, maar een groep reisde alsnog naar de stad en zorgde voor rellen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.