Staande ovatie voor Stevens bij afscheid van Schalke 04

Reacties

Huub Stevens heeft zaterdag een mooi afscheid gekregen bij zijn geliefde Schalke 04. De ongeveer vierduizend aanwezige clubleden zwaaiden de Nederlander uit met een staande ovatie.

Staande ovatie voor Stevens bij afscheid van Schalke 04
© Pro Shots

Stevens was in vier verschillende periodes (twee keer als interim-trainer) de hoofdcoach bij Schalke en won in 1997 met de club de UEFA Cup. Hij nam in 2018 plaats in de raad van toezicht bij de club, maar had in februari van dit jaar al laten weten dat hij daar na het seizoen mee zou stoppen. Zaterdag werd er tijdens de algemene ledenvergadering afscheid gekregen.

De meeting in de Veltins-Arena begon met een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de watersnoodramp. Vervolgens werden Ingolf Müller en Stevens uitgezwaaid. De ongeveer vierduizend aanwezigen in het stadion trakteerden Stevens op een ovationeel applaus en scandeerden de naam van de Limburger. Stevens was hier duidelijk door geraakt.

Stevens werd bedankt door het hoofd van de raad van toezicht, Jens Buchta. Hij neemt overigens ook afscheid. 'Bedankt voor je geweldige inzet voor Schalke 04', zei Buchta tegen Stevens. 'Jouw naam zal voor altijd aan deze club verbonden blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.