St. Juste moet Feyenoord meer opleveren dan alleen miljoenen

Reacties

Het vertrek van Jeremiah St. Juste naar FSV Mainz 05 kan weleens het begin zijn van een kleine sportieve reorganisatie in het elftal van Feyenoord. Door de rechtsback te laten gaan, creëert de club ruimte in het salarisbudget en ontvangt de club bovendien een transfersom.

St. Juste moet Feyenoord meer opleveren dan alleen miljoenen

Hoeveel die is, blijft nog onduidelijk. Feyenoord had lang een bodemprijs voor St. Juste in gedachte van twaalf miljoen euro, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat Mainz, niet de rijkste club in Duitsland, zo veel zal betalen voor een rechtsback. Niettemin kan Feyenoord zich nu wel melden op de markt.

De club zal snel op zoek moeten naar een vervanger voor St. Juste en het lijkt bijna een uitgemaakte zaak dat de Rotterdammers zullen gaan proberen Rick Karsdorp terug naar De Kuip te halen, zoals daartoe vorig jaar ook al een poging werd ondernomen. Karsdorp komt bij AS Roma niet aan spelen toe en schijnt zelf niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar De Kuip te staan. Verder hebben de agenten van Jaap Stam hun huiswerk in Argentinië gedaan. Feyenoord zou er een verdediger en aanvaller vandaan kunnen halen.

Zwarte cijfers
Het is nodig dat de club snel een en ander repareert. Donderdag komt Dinamo Tbilisi op bezoek voor de derde voorronde om plaatsing voor de Europa League. Deze horde zou te doen moeten zijn, al is de technische staf van Feyenoord onder de indruk van de kwaliteiten van Dinamo. Daarbij zal iedereen nog wel terugdenken aan vorig jaar, toen Feyenoord struikelde over het kleine AS Trencín en Europees voetbal misliep. Nu de club over weinig budget beschikt en wel verschillende contracten openbrak en verlengde (Steven Berghuis, Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen) zou de groepsfase van de Europa League de broodnodige miljoenen met zich mee brengen. Die zijn welkom, wil Feyenoord het boekjaar kunnen afsluiten met zwarte cijfers.

Dit alles zorgt voor extra druk op Jaap Stam. De trainer had zich zijn start bij de club anders voorgesteld en heeft te maken met verschillende blessures (Jørgensen, Toornstra, Van Beek, Botteghin). Zodoende mist hij een spits, want Jørgensens vervanger Dylan Vente komt tekort en zou eigenlijk op huurbasis ergens anders ervaring en speeltijd moeten opdoen. Ook in verdedigend opzicht slaat Feyenoord uit het lood. De club incasseert te makkelijk doelpunten en maakt defensie een zeer matige indruk.

Dat de club nu St. Juste wil verkopen aan Mainz, zal ongetwijfeld niet lekker gevallen zijn bij Stam, uitgerekend in een week met Dinamo Tbilisi en de lastige uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Het dwingt de club zijn trainer snel te helpen, voordat de sportieve schade straks helemaal niet meer te repareren valt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.