Tottenham Hotspur heeft dinsdagavond met veel moeite gewonnen van Brighton & Hove Albion. De formatie van manager Mauricio Pochettino was verreweg de betere, maar vond pas laat een gaatje in de defensie. Vincent Janssen viel verrassend in bij Spurs.

Tottenham Hotspur
1 - 0
Brighton & Hove Albion

Tottenham wachtte voor de thuiswedstrijd tegen Ajax in de halve finale van de Champions League nog wedstrijden in eigen huis tegen Brighton en zaterdag tegen West Ham United. Want naast de strijd om een plek in de finale van het miljardenbal wil de formatie van Pochettino ook bij de eerste vier eindigden om zo een Champions League-ticket voor volgend seizoen veilig te stellen.

Brighton moest het in het fonkelnieuwe Tottenham Hotspur Stadium stellen zonder de geblesseerde Davy Pröpper. Alireza Jahanbakhsh en Jürgen Locadia stonden wel in de basis. Bij Spurs zat Vincent Janssen weer eens op de bank. De Nederlander zag dat zijn ploeg veel sterker was, maar dat scoren een lastig karwei bleek. Jan Vertonghen was er na een kwartier dichtbij, maar hij raakte de paal. Een poging van Dele Alli werd vlak voor rust van de lijn gehaald.

Ook in de tweede helft had Tottenham het overwicht, maar echt goede kansen creëren lukte de thuisploeg nauwelijks. De meeste schoten belandden niet tussen de palen. Danny Rose lukte dat wel, hij stuitte op keeper Mathew Ryan. Toby Alderweireld raakte kort daarna de paal. Vervolgens bracht Pochettino Janssen voor Lucas Moura. De spits maakte zijn eerste officiële minuten sinds 18 mei 2018, toen hij voor Fenerbahçe inviel tegen Konyaspor. Voor Spurs speelde hij zelfs in augustus 2017 voor het laatst.

Janssen moest het in de slotfase doen voor Spurs met Fernando Llorente naast zich. Brighton koesterde vooral het punt en zocht nauwelijks nog de aanval. Spurs drukte de bezoekers naar achteren, maar vond weinig gaten in de defensie. Christian Eriksen lukte dat na 88 minuten alsnog. De Deen zag ruimte en haalde net buiten het strafschopgebied uit. De bal vloog laag in de rechterhoek: 1-0.

Watford
Watford
1 - 1
Southampton
Southampton

Op Vicarage Road werd rond 20.45 uur geschiedenis geschreven. Bij de aftrap van Watford kwam de bal terecht bij Craig Cathcart, die een diepe pass wilde versturen. De verdediger deed daar echter de lang over en Shane Long onderschepte. De aanvaller ging direct op het doel af en wipte de bal over keeper Ben Foster heen: 0-1. Daardoor werd het record van snelste Premier League-treffer verbroken door Long, die na zeven seconden scoorde. De goal bleek niet genoeg voor de zege, want Andre Gray maakte in de slotfase gelijk.