Bayern München blijft met dank aan Robert Lewandowski zonder puntenverlies in de Champions League. Tottenham Hotspur speelde de frustratie weg.

Tottenham Hotspur
5 - 0
Rode Ster Belgrado

De slechte resultaten hadden de druk op Tottenham-manager Mauricio Pochettino doen groeien. Het zeer welkome succes kwam er in de Champions League. Rode Ster Belgrado was in Londen na de eerste helft al gezien. Harry Kane brak in de negende minuut met een kopbal bij de eerste paal de ban. Heung-Min Son verdubbelde zes minuten later de marge met een inzet van vijf meter. Beide keren tekende Erik Lamela voor het voorbereidende werk. Op slag van rust nam Son het laatste restje onzekerheid weg. De derde Tottenham-treffer doofde ook het vuur van Rode Ster, dat na rust ook nog treffers van Lamela en Kane incasseerde.

Olympiakos Piraeus
2 - 3
Bayern München

Robert Lewandowski was dinsdag voor de twaalfde keer op rij trefzeker in het shirt van Bayern München. De Poolse goalgetter, die uit een rebound scoorde na een poging van Thomas Müller, kreeg daarmee een clubrecord definitief in handen. Hij ontnam met zijn 57ste goal in de Champions League ook Ruud van Nistelrooy de vijfde plaats op de lijst van alltime-topscorers.

De treffer van Lewandowski na ruim een half uur was het antwoord van de onverwachte voorsprong van Olympiakos, dat halverwege de eerste helft via Youssef El-Arabi op 1-0 was gekomen. De Pool stelde na ruim een uur orde op zaken namens Bayern, dat een kwartier voor tijd door een fraaie goal van invaller Corentin Tolisso zeker was van de zege. De Griekse goal van Guilherme was niet genoeg om de Duitse zege tegen te houden.

De Beierse formatie gaat door de overwinning met een marge van vijf punten op nummer twee Tottenham onbedreigd aan kop in Groep B. Olympiakos staat met één punt laatste.